Analistul politic Anton Pisaroglu: „Franța trebuie să își clarifice strategia de politică externă, în special în ceea ce privește Rusia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Anton Pisaroglu consideră că Franța trebuie să își clarifice strategia de politică externă, în special în ceea ce privește Rusia. Analistul a făcut aceste precizări în cadrul unui interviu acordat publicației Forbes Franța.

Analistul politic Anton Pisaroglu
Analistul politic Anton Pisaroglu

Întrebat ce influență are Franța pe plan internațional, în discuțiile pe care acesta le poartă cu șefii de stat din Asia Mică, Orientul Mijlociu și Africa Subsahariană, Pisaroglu a declarat că „Franța joacă un rol important în unele dintre țările pe care le-ați menționat, dar, personal, cred că Franța trebuie să își clarifice strategia de politică externă, în special în ceea ce privește Rusia, deoarece trăim o perioadă de realiniere geostrategică.”

„Discursurile politice privind strategiile de politică externă sunt adesea foarte abstracte, în timp ce viitorul țărilor din regiunile pe care le-ați menționat este concret, marcat de decizii cu un impact comercial imediat, care se reflectă imediat în bugetele țărilor în cauză. Așadar, în aceste calcule, trebuie să ținem cont mai mult de comerț și să ne concentrăm pe regiunea Caucazului, de exemplu, care este foarte activă în ceea ce privește producția și are un interes crescând pentru o colaborare strânsă cu Europa, Africa și Statele Unite”, a continuat acesta.

Anton Pisaroglu a lucrat pentru compania de lobby şi consultanţă „Washington East West Political Strategies” din capitala SUA, având poziţia de Senior International Affairs Adviser. Compania a fost fondată de Corey Levandowski şi Berry Bennet, apropiaţi ai preşedintelui american Donald Trump, fiind manageri în campania câştigată de acesta.

De asemenea, Pisaroglu este fost sportiv de performanță. Acesta a fost component al echipei naționale de rugby a României.

„Datorez foarte mult sportului de nivel înalt, deoarece acesta mi-a forjat o voință de fier, o ambiție de nezdruncinat și m-a învățat că munca este o condiție sine qua non pentru un viitor cu posibilități nelimitate”, a precizat Pisaroglu pentru Forbes Franța.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite