Amendă uriașă pentru un șofer din Finlanda. Va plăti 121.000 de euro după ce a depășit limita de viteză cu 30 km/h

0
Publicat:

Un șofer din Finlanda a fost amendat cu 121.000 de euro, pe motiv că a depășit viteza legală. Bărbatul a fost prins de polițiștii rutieri conducând cu mai bine de 80 de kilometri pe oră, într-o zonă în care maximul admis este de 50 de kilometri pe oră.

Amendă de 121.000 de euro FOTO Shutterstock
Amendă de 121.000 de euro FOTO Shutterstock

Amendă în funcție de venit

Șoferul sancționat este Anders Wiklof, fondator al unui adevărat imperiu de afaceri de succes, în Finlanda. Compania pe care o deține, Wiklof Holding, înființată în anul 1987, cuprinde peste 20 de afaceri din sectoarele: imobiliar, alimentar (supermarket-uri), turism, construcții de hale și logistică, potrivit CEO Magazine. Grupul are peste 630 de angajați și a avut o cifră de afaceri de 344 de milioane de euro, în 2017.

Anders Wiklof este multimilionar și cel mai bogat om din Insulele Aland, locul său natal, unde este supranumit „regele zonei”. Astfel, deși pare o sumă colosală pentru oamenii de rând, amenda în valoare de 121.000 de euro este justificată de venitul afaceristului.

Mai exact, în Finlanda, sancțiunea aplicată pentru depășirea vitezei, precum și pentru altfel de infracțiuni, se calculează în acest mod.

Regret foarte mult cele întâmplate, a declarat Anders Wiklof, în ediția de luni a Nya Aaland, principalul ziar al Insulelor Aaland, o regiune autonomă a Finlandei în Marea Baltică.

El și-a exprimat, de asemenea, speranța că banii pe care i-a plătit vor fi investiți în domeniul sănătății.

Anders Wiklof, șoferul multimilionar, amendat cu 121.000 de euro FOTO Twitter
Anders Wiklof, șoferul multimilionar, amendat cu 121.000 de euro FOTO Twitter

Campion la amenzile pentru depășirea vitezei

Este a treia sa amendă majoră, din ultimii zece ani, dar prima de peste 100 de mii de euro. Afaceristul a mai spus că a fost conștient de trecerea de la o zonă în care maximul vitezei admise era de 70 km/h la una de 50 km/h și că a încetinit, dar nu suficient de repede.

Sâmbătă, când a fost tras pe dreapta de polițiști, Wiklof a fost prins cu viteza de 82 pe kilometri la oră.

Odată cu primirea amenzii, i-a fost suspendat și permisul de conducere, pentru o perioadă de 10 zile, notează ziarul, citat de DW.

În 2018, a fost amendat cu 63.680 de euro, pentru aceeași problemă. Cu cinci ani mai devreme, tot depășirea vitezei legale l-a costat 95.000 de euro. Ambele incidente au fost relatate de presa internațională.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite