Un șofer român a fost oprit în Germania pentru că transporta ilegal un tanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși în acte scria că transportă o schelă, în realitate, șoferul român de TIR transporta nu mai puțin decât un tanc. Băbatul a fost oprit de poliția autostrăzii Wörth/Isar, iar la verificarea transportului greu oprit au făcut descoperirea șocantă.

Tancul era transportat ilegal  FOTO Mediafax
Tancul era transportat ilegal FOTO Mediafax

O patrulă de poliție de la secția de poliție a autostrăzii Wörth/Isar a efectuat sâmbătă, în jurul orei 23.30, un control de rutină în trafic asupra unui autocamion românesc de mare tonaj pe autostrada A 92, în direcția Deggendorf, în apropiere de Gottfrieding.

Conform documentelor, autovehiculul de mare tonaj ar fi trebuit să transporte schele. Însă ofițerii au descoperit cu totul altceva atunci când au inspectat vehiculul: un tanc cu șenile. Înălțime, lățime, lungime, greutate - nimic din permisul prezentat nu corespundea încărcăturii reale, după cum a raportat poliția.

Șoferul român a fost oprit, transportul a fost blocat acolo iar vehiculul a fost parcat în afara autostrăzii A 92, potrivit publicației Passauer Neue Presse.

Compania de transport responsabilă nu a putut încă să prezinte o autorizație valabilă, astfel încât transportul a fost oprit pentru moment. Compania implicată, precum și șoferul autovehiculului greu trebuie să se aștepte la o amendă consistentă. În plus, au fost inițiate investigații pentru a confisca bunurile companiei responsabile de transportul neautorizat.

Un purtător de cuvânt al poliției a explicat că tancul descoperit era, probabil, un așa-numit tanc de recuperare pentru măsuri de infrastructură, nu pentru uz de luptă. Prin urmare, nu se poate vorbi de un transport ilegal de arme.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite