Ambasada României la Londra ajută poliţia britanică să evacueze romii instalaţi ilegal

0
0
Romi in Paris
Romi in Paris

Ambasada României la Londra a participat alături de poliţia britanică şi autorităţile locale ale Serviciului de Imigrări la operaţiunea Chefornak, prin care au fost evacuaţi peste 60 de cetăţeni români de etnie romă care ocupau în mod abuziv spaţii publice (spaţii verzi, pasarele subterane, monumente memoriale, intrări în sediile unor magazine), Westminster.

De asemenea, operaţiunea a vizat şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate în activităţi antisociale (furturi, cerşetorie etc.) comise în zona de competenţă a Westminster Police.

Dintre cei 61 de cetăţeni români de etnie romă, un număr semnificativ dintre aceştia şi-au exprimat consimţământul de a reveni în România în cursul zile de astăzi, şi vor beneficia de transport gratuit spre ţară, asigurat de autorităţile britanice.

„Implicarea Ambasadei României în această operaţiune se înscrie în acţiunile şi demersurile de cooperare cu partenerii britanici, menite să protejeze imaginea, buna reputaţie şi interesele imensei majorităţi a cetăţenilor români din Marea Britanie care muncesc cinstit, plătesc taxe şi sunt apreciaţi de către angajatorii şi colegii lor britanici. Prin efortul lor onest, ei contribuie, astfel, la dezvoltarea relaţiilor de parteneriat strategic dintre România şi Regatul Unit“, se arată în comunicatul oficial al Ambasadei române la Londra.

Ambasada României a furnizat sprijin de specialitate atât pe linie poliţienească, prin intermediul ataşatului de afaceri interne, cât şi pe plan social, prin intermediul ataşatului pe probleme de muncă şi sociale, urmând ca la întoarcerea în România cetăţenilor români să le fie acordată asistenţa necesară de către autorităţile cu competenţe în materie.

Ambasada României în Marea Britanie a anunţat că a fost intensificată cooperarea organelor de poliţie române cu autorităţile britanice care acţionează în domeniul aplicării legii. În perioada următoare,  15 ofiţeri români se vor implica în activităţi comune de aplicare a legii, dar şi pentru prevenirea infracţiunilor comise de cetăţeni români în Regatul Unite, printr-o colaborare cu omologii britanici. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite