Alegeri legislative în Croaţia. Conservatorii şi social-democraţii, creditaţi cu acelaşi număr de mandate - exit-poll

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia conservatoare şi social-democraţii, aflaţi la putere, au obţinut acelaşi număr de mandate în Parlamentul croat, potrivit unui exit-poll anunţat după închiderea secţiilor de votare în Croaţia, relatează Reuters online.

Toate sondajele preconizau un rezultat strâns pentru primele alegeri legislative de la aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, în 2013. Potrivit exit-poll-ului anunţat de televiziunea croată duminică seara, după închiderea secţiilor de votare, conservatorii din cadrul „Coaliţiei Patriotice“, create în jurul HDZ, sunt creditaţi cu 56 de mandate, la fel ca social-democraţii premierului Zoran Milanovici, din cele 151 ale Parlamentului de la Zagreb.

HDZ, care a condus Croaţia în timpul războiului din 1991-1995, susţine valorile naţionale şi se pronunţă, spre deosebire de social-democraţi, pentru controale mai stricte la fontierele acestei ţări catolice de 4,4 milioane de locuitori situate în calea imigranţilor către Occident.

Potrivit unor politologi, HDZ va întâmpina mai multe dificultăţi decât social-democraţii în încercarea de a forma o majoritate parlamentară în scopul alcătuirii unui nou guvern.

Semnele timide de reluare a creşterii economice şi eforturile depuse pentru gestionarea afluxului masiv de imigranţi i-au permis lui Milanovici să recâştige în popularitate în ultimele luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite