2 milioane de euro pentru o execuție: Interpolul destrămă un grup de ucigași sub contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția greacă a făcut o declarație cu privire la arestarea de către Interpol a unui grup de ucigași profesioniști care comite crime prin contract în Grecia. Grupul a comis peste 60 de crime la comandă.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

După ce procurorii au arestat șase persoane în Serbia și două în Spania în legătură cu două atacuri mortale în Vari și Corfu, purtătoarea de cuvânt a poliției grecești Constance Demoglidou și directorul de securitate al Attica, generalul-maior Fotis Dutis, au explicat cum au găsit autorii. Banda a comis 60 de crime în toată Europa.

În special, conform declarațiilor guvernului, membrii bandei au executat doi bărbați de 44 de ani din Slovenia în ianuarie 2020, în timp ce aceștia luau cina cu familiile lor într-o tavernă din Vari. Potrivit poliției grecești, ordinul de asasinat a costat în total 2 milioane de euro. Iar din cei 39 de membri ai organizației, 17 se află în închisoare, a informat corespondentul ON AIR în Grecia - Silvia Stancheva.

În ceea ce privește obiectivele lor în Grecia, când au fost descoperiți, aceștia au intrat în țară cu documente false , folosind rutele obișnuite ale traficanților de migranți. În același timp, au folosit toate mijloacele posibile pentru a-și ascunde urmele cât mai bine, transportând bani și arme.

Grupul cu nume de cod „Ithaca”

În primul rând, directorul Direcției de Securitate din Attica, Fotis Duitsis, a vorbit despre crimele comise în Grecia.

Cele patru victime, cetățeni ai Muntenegrului și Serbiei, au condus și asistat membri ai unei organizații criminale cu sediul într-una dintre regiunile Muntenegrului și implicate în traficul de droguri în întreaga lume. Erau căutați internațional - trei pentru crearea unei organizații criminale și unul pentru omucidere din culpă”, a explicat el.

În 2014, însă, această organizație criminală s-a împărțit în două organizații separate și acum concurente când au pierdut 200 de kilograme de cocaină în Spania. Acest lucru le-a forțat pe cele patru victime să fugă în Grecia pentru a se proteja de o organizație rivală. Ei trăiesc cu documente false în zone din Attica cel puțin din 2019.

O organizație ostilă victimelor face echipă cu alte două organizații cele mai puternice din Balcanii de Vest, trimițând treptat oameni în țara noastră să găsească victime și să comită crime. 

Potrivit spuselor sale, o echipă comună de anchetă cu participarea autorităților sârbe și a unui grup Europol sub numele de cod „Ithaca” a fost creată pentru lichidarea bandei la inițiativa părții elene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite