106 soldați ucraineni au fost eliberați. Zelenski cere capturarea mai multori prizonieri de război ruși

0
Publicat:

Un nou schimb de prizonieri a avut loc între Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a anunțat, în noaptea de joi spre vineri, că 106 soldați ucraineni au fost eliberați, în urma operațiunii. Aceștia fuseseră dați dispăruți și nu se mai știa nimic despre soarta lor.

106 soldați ucraineni au fost eliberați FOTO Arhivă
106 soldați ucraineni au fost eliberați FOTO Arhivă

Soldaţii se luptaseră în regiunea Bahmut. Printre ei se numără ofiţeri, soldaţi şi sergenţi, potrivit discursului liderului ucrainean. Toți cei peste 100 de luptători fuseseră dați dispăruți, iar despre soarta celor mai mulți dintre ei nu se mai cunoștea niciun fel de detaliu.

Este foarte important că nu exista nicio informaţie despre mulţi dintre cei 106 - erau consideraţi dispăruţi. Dar i-am găsit. I-am adus înapoi acasă, a declarat Zelenski în discursul său, din timpul nopţii, potrivit DPA.

Zelenski vrea mai mulți prizonieri ruși

Președintele Ucrainei şi-a exprimat recunoştinţa faţă de soldaţii patriei sale, care s-au asigurat că țara are un fond de schimb adecvat.

Toată lumea de pe linia frontului trebuie să-şi amintească acest lucru: cu cât luăm mai mulţi prizonieri de război ruşi, cu atât mai mulţi dintre oamenii noştri se vor întoarce, a afirmat şeful statului ucrainean.

Zelenski nu a furnizat informaţii privind câţi ruşi au fost eliberaţi, în urma acestui schimb.

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat mai devreme o înregistrare video de la un schimb de prizonieri. Este însă neclar dacă este vorba despre acest schimb de prizonieri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite