Xi Jinping, rugat să-şi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a stopa războiul din Ucraina

0
Publicat:

Un înalt oficial european i-a cerut lui Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a stopa războiul din Ucraina.

Președintele Chinei FOTO Profimedia
Președintele Chinei FOTO Profimedia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a avut, joi, o discuţie de aproape trei ore cu liderul Xi Jinping, pe care l-a îndemnat să-şi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Întâlnirea a durat aproape trei ore, timp în care s-a discutat și despre situaţia din Ucraina. Michel a spus că l-a îndemnat pe Xi să îşi folosească influenţa în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru a convinge Rusia să accepte aplicarea dreptului internaţional, potrivit The Guardian.

„Preşedintele Xi a spus foarte clar că China nu furnizează arme Rusiei“, a declarat Charles Michel, adăugând că liderul chinez a mai spus că „ameninţarea nucleară a Rusiei nu este acceptabilă şi este iresponsabilă“. Sper sincer că întreaga comunitate internaţională, inclusiv China, va folosi toate mijloacele şi instrumentele posibile pentru a convinge Kremlinul şi Rusia să pună capăt războiului şi să respecte suveranitatea Ucrainei”, a declarat Charles Michel.

China



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite