Furtunile de zăpadă au închis drumuri şi au cauzat întârzieri ale unor curse aeriene în China VIDEO

0
Publicat:

Căderile de zăpadă au dus luni la închiderea a numeroase drumuri, la perturbarea transportului în comun şi la întârzieri ale unor curse aeriene în capitala Beijing şi în alte părţi ale ţării, informează DPA.

Televiziunea de stat chineză a relatat că 184 de trasee de autobuz au fost anulate în perioada de vârf din timpul dimineţii din cauza condiţiilor meteorologice.

 Furtuni de zapadă în China FOTO Arhivă EPA EFE
Furtuni de zapadă în China FOTO Arhivă EPA EFE

În transportul subteran, municipalitatea a mobilizat mai multe garnituri de metrou, precum şi personal auxiliar suplimentar pentru a asigura transportul persoanelor care au renunţat la mijloacele terestre în favoarea transportului subteran.

Potrivit autorităţilor chineze, ora de vârf a început luni mult mai devreme ca de obicei. Autorităţile au închis totodată porţiuni de drum în provincia Hebei, care înconjoară Beijingul, şi în provinciile nordice Heilongjiang, Liaoning şi Jilin, precum şi în Mongolia Interioară din cauza căderilor de zăpadă.

Trenurile expres au mers cu viteză redusă

Trenurile expres de pe întreg teritoriul ţării au mers cu viteză redusă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În provincia chineză centrală Henan, o furtună de zăpadă a paralizat pentru puţin timp aeroportul principal din Zhengzhou, un oraş cu o populaţie de 10 milioane de locuitori.

Majoritatea şcolilor primare şi gimnaziale din oraş şi-au sistat cursurile. Deocamdată nu există informaţii despre eventuale accidente majore sau persoane rănite.Iarna este unul dintre cele mai secetoase anotimpuri în Beijing, iar ninsorile nu se produc foarte frecvent. Meteorologii au prognozat pentru această săptămână şi alte căderi de zăpadă în China centrală şi estică.   

Zboruri perturbate de viscol şi şcoli închise în nord-estul Chinei. Opt morţi în furtuni de zăpadă în Mongolia

La începutul lunii noiembrie 2023, o vreme neobişnuit de rece şi viscole au lovit nord-estul Chinei ducând la reprogramarea a sute de zboruri şi la închiderea şcolilor, în timp ce mai multe oraşe au emis alerte de vreme severă şi au avertizat locuitorii să rămână în case, transmite Reuters, citată de Agerpres.

De la ora locală 10:30 (02:30 GMT), 405 zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Harbin Taiping din capitala celei mai nordice provincii din ţară, Heilongjiang, potrivit datelor din aplicaţia Flight Master.

Autorităţile guvernamentale din Heilongjiang declaraseră anterior că operaţiunile de pe aeroport se desfăşurau în mod normal.

Majoritatea zonelor din Harbin au suspendat cursurile în şcolile din învăţământul primar şi secundar, activităţile grădiniţelor şi ale altor instituţii de formare, potrivit contului oficial de WeChat al guvernului, în contextul în care regiunea a fost afectată de ninsori şi de temperaturi foarte scăzute.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite