Dezastru pe o autostradă din China: 19 morți în urma surpării unei porțiuni de drum din provincia Guangdong VIDEO

0
Publicat:

Cel puțin 19 persoane au pierit, iar alte 30 au fost spitalizate în urma prăbușirii unei porțiuni de autostradă în provincia Guangdong din China, a relatat televiziunea chineză CCTV.

În surparea masivă de teren care a dus la prăbușirea unei porțiuni de autostradă au fost surprinse 18 vehicule și 49 de oameni. Potrivit rapoartelor preliminare prezentate de CCTV, 19 decese au fost confirmate, iar altele 30 persoane au fost transportate la spital pentru tratament, conform Agerpres. 

Viețile celor spitalizați nu sunt considerate a fi în pericol, a mai anunțat televiziunea chineză. 

Evenimentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, a transmis AFP. Mai exact, prăbușirea a avut loc în jurul orei 2:10 (GMT+8) în apropiere de K11+900m în direcția Dabu către Fujian, pe autostrada Meida din Guangdong, care se află la aproximativ 2 kilometri de ieșirea din secțiunea Chayang. Suprafața rutieră prăbușită are o lungime de aproximativ 17,9 metri și acoperă o suprafață de aproximativ 184,3 metri pătrați. 

Conform rapoartelor, regiunea în care a avut loc prăbușirea unei porțiuni din autostrada din provincia Guangdong, China, a fost afectată de precipitații abundente în ultima perioadă. 

Imagini din momentul prăbușirii autostrăzii au fost publicate pe rețelele de socializare. Acestea arată flăcări și fum ridicându-se din groapa adâncă formată în urma surpării, unde au căzut vehiculele. 

Autostrada prăbușita în China   Captura video jpeg

Operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare, cu aproape 500 de salvatori trimiși la fața locului pentru a asista la eforturile de căutare și salvare. 

Motivul exact al surpării nu a fost încă precizat. Provincia Guangdong a fost martora unor condiții meteorologice extreme în ultimele săptămâni, inclusiv inundații și o tornadă devastatoare. Autoritățile investighează acum circumstanțele precise care au dus la această tragedie și iau măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite