China: 36 de persoane și-au pierdut viața în urma surpării unei porţiuni de autostradă

0
Publicat:

Surparea unei porţiuni de autostradă aflată în sudul Chinei a cauzat pierderea vieții a 36 de persoane, potrivit unui nou bilanţ comunicat joi de presa de stat, notează AFP, scrie AGERPRES.

Drapele China FOTO: Shutterstock
Drapele China FOTO: Shutterstock

Agenţia de presă Xinhua a informat „36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite”, precizând că vieţile celor răniţi nu se află în pericol.

Douăzeci de vehicule au fost „prinse” în urma surpării unei porţiuni de autostradă între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu, în provincia Guangdong, în care au fost implicate 54 de persoane în total, comunicase Xinhua.

Televiziunea de stat CCTV a transmis că surparea a fost un „dezastru geologic natural”, care s-a produs „sub impactul puternicelor ploi persistente”.

Averse importante au lovit în ultimele săptămâni provincia industrială Guangdong, care are Canton drept capitală, provocând inundaţii grave şi alunecări de teren. În ultimele zile, ploile torenţiale au fost considerabil mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului chiar înainte de sezonul musonilor.

„Intensificarea schimbărilor climatice” creşte probabilitatea unor „ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară”, a declarat luna trecută Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice în cadrul ministerului chinez al resurselor de apă, la postul naţional de radio.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite