Zilele delicate ale lunii - cum să te îngrijeşti corect. Sfaturi utile pentru orice femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul menstruaţiei, riscul de a contacta infecţii genitale este uşor mărit, pentru că germenii găsesc în sângele menstrual un mediu excelent de creştere şi înmulţire. „Cu cât germenii au mai mult timp la dispoziţie, cu atât numărul lor este mai mare şi e mai probabil să producă o infecţie.

Aşadar, dacă absorbantul este mai rar schimbat, e mai probabil ca bacteriile ce contaminează în mod normal regiunea genitală să se înmulţească şi să crească în aşa măsură, încât răspunsul imun local al organismului să fie depăşit şi să apară o infecţie.

De aceea, absorbantele trebuie schimbate la intervale regulate pe toată durata menstruaţiei. În plus, în zilele cu flux menstrual abundent este necesară schimbarea protecţiei folosite la mai puţin de 4 ore,aşa cum în zilele mai „liniştite“ este admisă depăşirea acestui interval“, sfătuieşte medicul ginecolog Dana Paraschiv, expert Always.

În timpul menstruaţiei este foarte importantă menţinerea unei igiene intime riguroase

Înainte de folosirea unei metode de protecţie în aceste zile, spălarea riguroasă a mâinilor este obligatorie, pentru ca riscul contaminării să fie minim.

Află toate detaliile pe clickpentrufemei.ro.

Zodiile cu cele mai mari aşteptări! Cum încearcă să îşi îndeplinească visurile

A renunţat să îşi mai spele părul cu şampon, timp de 2 luni! Ce s-a întâmplat cu părul acestei tinere

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite