VIDEO Plaje din Europa unde poţi face nudism fără să te arate lumea cu degetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nudiştii sunt din ce în ce mai rar întâlniţi în România şi asta pentru că la noi nu prea mai există locuri special amenajate pentru persoanele care doresc să facă plajă fără costum de baie. Tradiţionalele staţiuni 2 Mai, Eforie Nord, Costineşti sau chiar Vama Veche au fost părăsite de mulţi dintre naturişti pentru zone mai ferite de ochii celor care îi acuză de indecenţă.

Gura Portiţei, Sulina, Vadu, Corbu sunt localităţile spre care s-au reorientat nudiştii români, dar liniştea de care se bucură le va fi tulburată pe măsură ce tot mai mulţi turişti textilişti aleg aceste destinaţii ca să-şi petreacă vacanţele.


Nudiştii români au şi un site, comunitate.ronudism.ro, unde discută despre problemele pe care le întâmpină.

Unul dintre membrii comunităţii a postat un comentariu care descrie situaţia nudismului în România: „Din păcate, nu pot decât să trag o singură concluzie, anume că nudismul în România e cam pe ducă. Înainte vedeai familii întregi şi familii prietene practicând nudismul, inclusiv în Mamaia Nord (vă amintiţi zona de corturi de pe plajă?), iar acum cam bate vântul. Concluzia este că ori nudismul nu mai este la modă (în anii 80' era văzut şi ca un mijloc de a arăta regimului că suntem liberi), ori deschiderea către «afară» duce nudiştii români către campinguri sau plaje din Ungaria, Croaţia, Muntenegru etc.“

Ţări precum Franţa, Croaţia, Germania sau Grecia au o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte nudismul, iar locurile special amenajate pentru paracticanţii naturişti atrag turişti din întreaga lume.  

Croaţia

Pe ţărmul mării Adriatice sunt o mulţime de plaje unde nudiştii sunt bineveniţi, una dintre cele mai vestite fiind plaja Kandarola, de pe insula Rab. De altfel, nudismul a fost popularizat în Croaţia de nemţii care practicau aşa-numita Cultură a Corpului Liber/Freikorperkultur  (FKK), o adevărată filozofie de viaţă naturistă. Nu trebuie ratată  Valalta Camp, din Rovinj, destinaţie preferată de zeci de ani de persoanele care doresc să se simtă libere fără a fi judecate.

Grecia

Pe insula Skiathos se afla trei plaje unde se poate face nudism, Big Banana, Nameless Banana şi Little Banana, ultimele două fiind destinate exclusive nudiştilor.  Alte opţiuni ar fi plaja Paradise din Mykonos sau plaja Roşie/Red Beach din Santorini.

Franţa

Sudul Franţei oferă nudiştilor un adevărat paradis. Este vorba despre satul Cap d’Agde, locul unde se trăieşte în pielea goală, cunoscut şi ca „Oraşul dezbrăcat“. De asemenea, staţiunea Montalivet este considerată patria naturismului şi a fost înfiinţată încă din anii ′50. Practicanţii nudismului au la dispoziţie o multitudine de facilităţi menite să le facă şederea la Montalivet cât mai plăcută, printre care cursuri de yoga, cursuri de echitaţie, magazine etc.

Germania

Insula Rugen este scăldată de apele Mării Baltice şi atrage vizitatori din toată lumea, dornici să se relaxeze pe plajele sălbatice şi să viziteze satele pescăreşti din zonă. 

Muntenegru

Ada Bojana, o insulă artificială a râului Bojana, este situată la Marea Adriatică. Cunoscută şi sub numele de Insula Paradisului, plaja cu nisp fin este una dintre cele mai frecventate de către nudiştii din Europa.

Spania 

Tarifa este un oraş situat în provincia andaluză Cádiz, în sudul Spaniei, la 14 km de Maroc. Primăria localităţii a permis nudismul pe toate plajele pe care oraşul le are. Printre cele mai frumoase plaje din zonă se numără Bolonia şi Punta Paloma.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite