Românii se dezbracă de prejudecăţi pe plajele de nudişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania este cunoscută pentru sutele de plaje pentru nudişti pe care le pune la dispoziţia turiştilor. Cei care preferă să stea la soare în costumul lui Adam sunt nevoiţi să aleagă doar

Spania este cunoscută pentru sutele de plaje pentru nudişti pe care le pune la dispoziţia turiştilor. Cei care preferă să stea la soare în costumul lui Adam sunt nevoiţi să aleagă doar plajele amenajate special pentru ei.

Deşi Codul penal spaniol nu consideră nudismul un delict, în anumite zone ale litoralului spaniol, precum Alicante, nudiştii prinşi pe plajele publice sunt sancţionaţi de către administraţia locală cu amenzi cuprinse între 750 şi 1.500 de euro.

"Nu e corect să fie amendaţi doar nudiştii, iar cei care consumă băuturi alcoolice sau promovează cultura seminţelor, cum se practică şi pe litoralul din România, să fie toleraţi", spune Nicoleta S. (35 de ani), o româncă ce preferă să frecventeze doar plajele de nudism. În cei şapte ani de când s-a stabilit în Catalunya, Nicoleta a învăţat să trăiască liber şi a renunţat la orice tip de inhibiţie.

"Am descoperit nudismul aici, în Spania. Pentru mine este o filozofie a vieţii." Nudiştii promovează principiul de egalitate între semeni şi respectul reciproc.

"Mă simt bine între ei. Prefer să merg la nudişti decât să atrag atenţia făcând topless pe o plajă normală", este de părere Nicoleta. Românca a avut ocazia să aleagă una dintre cele 15 plaje din Catalunya, amenajate pentru cei care au renunţat la orice tip de prejudecată.

"La început am avut impresia că toate privirile sunt aţintite asupra mea. Apoi, mi-am dat seama că fiecare, pur şi simplu, trăieşte o senzaţie de libertate, pe care le-o dă propria nuditate. Pe o plajă nudistă, nu eşti considerat român sau spaniol, urât sau frumos. Noi nu ne ruşinăm de ceea ce suntem şi nu avem nimic de ascuns", afirmă Nicoleta S.

Pe plajele nudiste, mai sălbatice şi mai ascunse de ochii curioşilor, vin persoane de diverse vârste şi culturi. "Aici am cunsocut şi familii venite împreună cu copiii. Nu e ceva ruşinos sau pervers", concluzionează Nicoleta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite