Trucuri ca să-ţi priască mesele festive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumă în cantităţi mici produse tradiţionale, mai ales dacă suferi de afecţiuni digestive. FOTO Shutterstock
Consumă în cantităţi mici produse tradiţionale, mai ales dacă suferi de afecţiuni digestive. FOTO Shutterstock

Mese îmbelşugate, mâncăruri tradiţionale, băuturi fine, distracţie şi voie bună, într-un cuvânt: Crăciun. Cu toate că nu sună rău deloc, acest festin poate dăuna organismului şi-ţi poate strica momentele dragi. De aceea, iată câteva trucuri care te vor ajuta să stai departe de efectele neplăcute ale meselor îmbelşugate.

Setează-ţi limite

Una dintre cele mai mari probleme care apar în perioada Sărbătorilor de Iarnă este excesul alimentar. Mâncărurile tradiţionale bogate în grăsimi şi zaharuri dau organismul peste cap, mai ales atunci când sunt consumate după post. Chiar dacă până acum ai spus ”pas” multor alimente, excesul alimentar din perioada Sărbătorilor poate duce la apariţia afecţiunilor digestive.

Cele mai frecvente simptome sunt balonarea, greaţa, durerile abdominale şi vărsăturile. O bună modalitate de a ţine la distanţă astfel de probleme constă în setarea unor limite. Astfel, îţi va fi mai uşor să spui ”nu” alimentelor greu de digerat.

Consumă porţii mici

În cazul în care nu te poţi abţine de la a consuma una, alta, încearcă să nu mănânci mult. Este important să spui ”stop” înainte de a te simţi sătulă. De aceea, cel mai bine este să consumi porţii mici, decât o singură porţie mare. Evită să pui la masă platouri cu tot felul de alimente, altfel tentaţia de a consuma peste măsură va fi mult mai mare.

Citeşte continuarea articolului, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite