Topul plantelor care curăţă organismul de toxine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează.
O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează.

Deşi le pui adesea pe seama suprasolicitării, durerile de cap frecvente şi stările persistente de oboseală sunt semne care arată că organismul are nevoie de o pauză, dar şi de o cură de detoxificare. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt plantele care curăţă eficient organismul de toxine!

Socul 

Socul este una dintre cele mai indicate plante pentru curele rapide de detoxifiere. El are efect laxativ, ajutând la eliminarea eficientă a toxinelor. În plus, socul te ajută şi să dai jos câteva kilograme, prin eliminarea apei din ţesuturi şi prin îmbunătăţirea digestiei.

Prepară un ceai de soc astfel: adaugă trei linguriţe de flori de soc peste 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, strecoară ceaiul şi bea-l călduţ. După o cură de una-două săptămâni cu un ceai neîndulcit pe zi, te vei simţi revigorat şi plin de energie.

Frunzele de urzică

O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează. Bogat în minerale şi în vitamine, ceaiul de urzică stimulează digestia şi secreţia bilei.

Cât timp vei urma cura cu ceai de urzică, vei urina mai des. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un efect normal, astfel eliminându-se substanţele toxice din sânge. Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute.

Păpădia

Păpădia curăţă şi întăreşte pereţii vaselor de sânge şi elimină colesterolul „rău” din sânge. Planta este cunoscută mai ales pentru stimularea activităţii ficatului şi pentru efectul ei de curăţare de toxine a acestuia.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii curăţă organismul de toxine

Sfaturi eficiente pentru o bună detoxificare

În ce situaţii este nevoie de un RMN

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite