Topul celor mai bune uleiuri pentru salate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii susţin că uleiul din germeni de porumb se numără printre cele mai indicate uleiuri pentru salate.
Specialiştii susţin că uleiul din germeni de porumb se numără printre cele mai indicate uleiuri pentru salate.

Salatele sunt uşor de preparat, sunt gustoase şi ne ajută să ne menţinem mai uşor greutatea dorită. Nu doar legumele pe care le combini dau gustul dorit, ci şi uleiul pe care îl adaugi. Noi îţi spunem care sunt cele mai bune uleiuri pentru salate, dar şi care sunt beneficiile pe care le aduc sănătăţii.

Uleiul de măsline, are grijă de sănătatea inimii

Uleiul de măsline extravirgin, foarte bogat în polifenoli, antioxidanţi care sunt asociaţi cu o sănătate cardiacă optimă, se foloseşte în salate sau în loc de unt pentru coacere. Nu este recomandată folosirea uleiului de măsline la prăjit, întrucât acesta îşi pierde proprietăţile.

Uleiul din seminţe de in, bogat în acizi graşi Omega-3

Uleiul de in este foarte sănătos dacă este folosit în salate. Este cea mai bună alternativă de a lua Omega 3, pentru persoanele care nu consumă peşte. Seminţele de in conţin grăsimi Omega 3 şi acid linoleic alfa, care aduce multe beneficii organismului. Nu se foloseşte deloc pentru prăjeli sau sotări. Uleiul de in are un termen de valabilitate de doar câteva săptămâni şi se păstrează la frigider.

Uleiul de porumb, aliat al sistemlui imunitar

Specialiştii susţin că uleiul din germeni de porumb se numără printre cele mai indicate uleiuri pentru salate. Iar acest lucru se datorează nu doar gustului aparte, ci şi faptului că are un conţinut ridicat de vitamina E, ajutând la fortifierea sistemului imunitar şi la încetinirea procesului de îmbătrânire. Se recomandă consumul a maximum 30 ml de ulei de porumb pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte uleiuri sunt ideale pentru salatele de vară

Alege rujul care te pune în valoare

Topul celor mai bune remedii anticolesterol

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite