Tonice pentru sistemul imunitar. Ce plante medicinale ne ajută să combatem răceala şi gripa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele plante medicinale au puteri speciale în intărirea imunităţii. Printre acestea se numără şi echinacea şi astralagusul.

Lipsa somnului, o dietă săracă, stresul, excesul de antibiotice, toxinele, tulburările emoţionale sunt tot atâţia factori care ne scad imunitatea.

Alimentele colorate din dietă ne dau necesarul de vitamine şi minerale de care avem nevoie pentru un sistem imunitar puternic, dar şi plantele medicinale au un rol în creşterea imunităţii.

Astfel, studiile au arătat că astralagusul este un tonic pentru sistemul imunitar, fiind în special benefic contra răcelilor şi a gripei. Când simţiţi că răciţi, luaţi o linguriţă de tinctură de astralagus, de 2 ori pe zi, sau capsule de 500-900 miligrame, zilnic, până când sistemul imunitar devine mai puternic.

Echinacea intensifică funcţiile limfatice şi este antivirală. Potrivit dr. Marilyn Glenviille, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii regale de medicină, aceasta funcţionează mai bine când este luată discontinuu, respectiv 10 zile, cu o pauză de 3 zile. Trebuie luată imediat ce simţiţi că se apropie boala, apoi pe toată durata ei, şi timp de câteva săptămâni după. În timpul sezonului rece suplimentaţi cu echinaceea, de 2 ori pe zi. Potrivit aceleiaşi surse, se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă, de 3 ori pe zi, sau sub formă de capsule de 300-400 de miligrame, de 2 ori pe zi. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite