Sucul de conopidă te menţine sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucul de conopidă este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar şi în curele de slăbire.
Sucul de conopidă este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar şi în curele de slăbire.

Sucul de conopidă conţine magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sodiu, sulf, fier, cupru şi zinc. Mai mult decât atât, este o sursă excelentă de vitamine (A, D, H, E, B, K, PP). Are în compoziţie şi carbohidraţi, grăsimi, zaharuri, amidon, acizi graşi organici şi nesaturaţi. Şi să nu uităm de proteine şi de acid ascorbic. Iată în ce afecţiuni este recomandat!

Acest suc are numeroase proprietăţi benefice pentru organism. În primul rând, menţine rinichii şi ficatul sănătos, dar şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, este un excelent remediu în caz de ulcer duodenal, constipaţie şi este ideal în curele de slăbire. În plus, previne cancerul  mamar şi ovarian.

Cum se prepară – varianta simplă

Sucul se prepară dintr-o conopidă. Se spală, se taie în bucăţi şi se pune în storcător. Pentru că nu are cel mai bun gust, acest tip de suc, de cele mai multe ori, se combină cu alte legume sau fructe. Mai sunt câteva reţete şi mai gustoase de conopidă care te menţin sănătos.

Cu morcov pentru o vedere perfectă

Pentru un gust mai bun, la reţeta de mai sus, adaugă 3 morcovi. În plus, acest amestec îţi va menţine vederea într-o stare excelentă.

Sucul din conopidă ajută la scăderea în greutate

Dacă vrei să slăbeşti, alege sucul de conipidă cu lămâie, grapefruit şi ghimbir. Pune la storcător jumătate de conopidă, o lămâie, jumătate de grepfrut şi puţin ghimbir. Acest suc îţi va topi grăsimea de pe abdomen, dar îţi va da şi energie pentru întreaga zi.

Află pe clicksanatate.ro cu ce alte sucuri se poate bea sucul de conopidă!

Când trebuie tratate chisturile ovariene?

O fi rău că sforăie copilul

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite