Soluţiile eficiente care te scapă de gazele la stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rădăcina de ghimbir stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.
Rădăcina de ghimbir stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.

Ai încercat tot felul de tratamente şi nu reuşeşti să scapi de neplăcutele gaze la stomac? Îţi spunem ce remedii sunt de ajutor, cum să le prepari la tine acasă şi să le consumi!

Dacă şi tu ai frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că remediile noastre vin tocmai la fix. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mâncatul pe fugă, de vorbitul în timpul mesei, de anumite alimente (fasole, varză), dar şi de unele probleme de sănătate (constipaţie, colon iritabil).

Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la apariţia balonării, care poate da disconfort şi durere abdominală. Ca să nu ajungi acolo, îţi spunem noi ce remedii poţi încerca. În acest caz, fitoterapeuţii te sfătuiesc să foloseşti plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.

Coriandrul 

Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.

Din fenicul, prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma măghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii te scapă de gazele la stomac

Mituri despre sănătatea orală: ce este adevărat şi ce nu

Accesele de furie, semn de boală psihică? 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite