Soluţii naturale pentru nasul înfundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respiri foarte greu, îţi lipseşte pofta de mâncare, eşti într-o dispoziţie proastă şi nu te poţi odihni? Testează următoarele remedii naturale ca să-ţi eliberezi căile respiratorii într-un timp record.

Cavitatea nazală şi sinusurile sunt căptuşite cu o mucoasă care secretă tot timpul un lichid gros. Când virusul răcelii începe să se manifeste, această mucoasă se irită, se inflamează şi secretă mai mult lichid care, în timp, duce la înfundarea nasului. Dacă picăturile nazale nu dau randament şi rezultatele se lasă mult timp aşteptate, încearcă leacurile naturale! Sunt uşor de preparat, ieftine şi au efecte benefice pentru o lungă perioadă. 

Inhalaţii cu ulei esenţial de mentă

Această procedură eliberează nasul de secreţiile abundente şi în acelaşi timp îţi reîmprospătează căile nazale. Fierbi doi litri de apă şi, după ce a clocotit, o amesteci cu şase picături de ulei de mentă. Stai deasupra vasului timp de un sfert de oră şi inspiri adânc, acoperindu-ţi capul cu un prosop.

Chiar dacă transpiri abundent, încearcă să rezişti cât mai mult în această formulă şi ţine-ţi ochii închişi, deoarece uleiul de mentă poate să fie iritant. Este de preferat să-ţi faci inhalaţiile seara, înainte de culcare. Aburii de apă fierbinte, împreună cu mirosul puternic de mentă, degajă simţurile şi vei putea să dormi respirând normal.

Precauţii: Uleiul esenţial de mentă nu este recomandat copiilor cu vârste mai mici de 6 ani.

Picături cu sare de mare

Sinusurile îţi sunt înfundate şi vrei să-ţi fluidizezi secreţiile nazale? Poţi încerca un remediu foarte eficient! Fierbi o cană cu apă, o laşi la răcit până devine călduţă, şi o amesteci cu  o jumătate de linguriţă cu sare de mare şi cu un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu. Îţi pui câte 1-2 picături din această soluţie în fiecare nară, de trei ori pe zi.

Precauţii: Încearcă să prepari acest remediu în fiecare zi, altfel îşi pierde din proprietăţi.

Citeşte articolul integral pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri