Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ştii să pui în farfurie alimentele care conţin carbohidraţi buni, numiţi şi carbohidraţi complecşi, cu absorbţie lentă, vei observa că surplusul de kilograme nu va mai fi o problemă pentru tine.

Nu ocoli carbohidraţii! Aceştia sunt buni pentru organismul tău, deoarece sunt responsabili printre altele cu furnizarea energiei necesare. La fel ca şi grăsimile aceştia se împarte în carbohidraţi simpli, principalii vinovaţi pentru depunerea grăsimilor dar şi cei buni complecsi care au grija de silueta ta.

Pe lângă energie furnizată, carbohidraţii îţi asigură necesarul caloric pentru buna funcţionare a creierului tău şi a întregului sistem muscular. Astfel, ei îţi furnizează vitaminele şi mineralele necesare.

Îi poţi găsi în fructe, legume, cereale integrale, verdeţuri.
Fereşte-te în schimb de produsele de patiseria, făina albă şi dulciurile din comerţ.

Orzul te ajută să ţii apetitul sub control

Orzul stimulează hormonii din intestine care au rolul de a controla apetitul şi de a regla metabolismul, în plus îţi oferă saţietate de lungă durată şi te ajută desigur la slăbit.

Poţi să îl consumi în salate sau în smoothie-uri, ca garnitură la peşte sau chiar să înlocuieşti orezul în mâncare.

Dovleacul, cea mai bogată sursă de carbohidraţi

Una dintre cele mai bogate surse de nutrimenţi şi carbohidraţi din acest sezon, dovleacul este plin de fibre, aspect care facilitează o digestie corespunzătoare. În plus îţi aduce un aport bun de betacaroten care te protejează de anumite tipuri de cancer, vitamina C şi potasiu, oferindu-ţi protecţie împotriva anumitor maladii precum Alzheimer sau chiar Parkinson.

Un alt produs bun pentru silueta ta este păstârnacul, acesta aduce în atenţia ta o doză de potasiu şi electroliţi care ajută sistemul osos şi metabolismul să funcţioneze corespunzător.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente conţin carbohidraţi complecşi!

Ce alimente previn apariţia ridurilor

Slăbeşte sănătos cu crudităţi!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite