Seleniul protejează în faţa cancerului de tiroidă şi de prostată. Ceapa şi usturoiul, printre cele mai bune surse naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seleniul este un mineral vital pentru producerea unui antioxidant primar al organismului, care se găseşte în fiecare celulă. Printre cele mai bune surse naturale se numără ceapa şi usturoiul.

Ceapa şi suturoiul nu sunt doar surse naturale de sulf, având acţiune antibacteriană şi de susţinere a sistemului imunitar, ci şi surse excelente de seleniu, un mineral vital pentru producerea de glutation peroxidază – un antioxidant primar al organismului – care se găseşte în fiecare celulă.

Seleniul şi vitamina E sunt sinergice, adică unul creşte puterea celuilalt şi, împreună, previn sau cel puţin încetinesc procesul de îmbătrânire, precum şi întărirea ţesuturilor prin oxidare.

Potrivit Bibliei vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell, bărbaţii par să aibă mai multă nevoie de seleniu. Aproape jumătate din seleniu se concentrează în testicule şi porţiuni din conductele seminale adiacente prostatei. De asemenea, seleniul este pierdut prin materialul seminal.

Necesarul de seleniu este de 70 de micrograme pe zi pentru bărbaţi şi 50 pentru femei.

Seleniul ajută la protecţia împotriva cancerelor – de vezică urinară, tiroidă şi prostată - şi reduce riscul de accident vascular cerebral. Totodată, poate ajuta şi la prevenirea bolilor cardiovasculare, la păstrarea elasticităţii ţesuturilor, menţinându-le tinere. Seleniul ajută la tratarea şi prevenirea mătreţii, dar şi la atenuarea bufeurilor şi a problemelor la menopauză.

Seleniul măreşte numărul de spermatozoizi, mărind fertilitatea masculină.

Cele mai bune surse naturale de seleniu sunt fructele de mare, rinichii, ficatul, germenii de grău, tărâţele, tonul, ceapa, roşiile, usturoiul, broccoli şi orezul brun.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite