Obiceiuri matinale care dau energie toată ziua. Primul lucru pe care trebuie să îl faci când te dai jos din pat

0
Publicat:

Există mici secrete care vă ajută să vă faceți ziua mai bună încă de dimineață, evitând astfel stresul și epuizarea tot mai prezente în peisajul cotidian. Câteva obiceiuri matinale aduc energie pentru o zi întreagă.

Există mici secrete care vă ajută să vă începeți ziua plină de energie FOTO Shutterstock
Există mici secrete care vă ajută să vă începeți ziua plină de energie FOTO Shutterstock

 Unul dintre obiceiurile care ajută âl reprezintă mersul la culcare și trezirea la ore fixe. Astfel, organismul se obișnuiește treptat cu programul impus. În acest mod, trezirea nu va mai fi atât de dificilă, pentru că se petrece în mod natural, fără a fi nevoie de alarmă, scrie catena.ro. Evident este necesar ca si seara să mergeți la culcare la o ora rezonabilă și să aveți grijă să „prindeți” cel puțin 7 ore de somn pe noapte, pentru a vă trezi cu ușurință.

Dimineața, după ce v-ați dat jos din pat, primul lucru pe care e bine să-l faceți este să beți un pahar cu apă, chiar dacă aparent nu vă este sete. Organismul s-a deshidratat într-o oarecare măsură în timpul somnului, iar apa băută după trezire vă ajută să intrați mai ușor „în priză” și să vă recăpătați energia necesară începutului de zi.

Miscarea de dimineață, prima pe lista obiceiurilor sănătoase

Este indicat după trezire să faceți exercițiile de streching. Acordați 5-10 minute acestor mișcări în fiecare dimineață, întinzând bine mușchii brațelor și ai picioarelor. Dacă tot ați început câteva miscări pentru întindere, în continuare este recomandat să să ieșiți la o tură scurtă de alergare sau la o plimbare în ritm mai alert, de 20 – 30 de minute. Dacă afară este frig, puteți face o sesiune de gimnastică de înviorare, cu exerciții simple, efectuate în fața geamului deschis. Efortul depus va stimula secreția de endorfine în creier, care sunt supranumite „hormonul fericirii”, datorită stării de spirit pe care o conferă.  

Dușul și micul dejun, obligatorii

Următoarea etapă firească este dușul, fiind indicat să utilizați preponderent apă rece. „Aceasta alungă orice urmă de somn și provoacă în organism un val de energie și bună dispoziție. Chiar dacă senzația este una neplăcută la început, va veți obișnui ușor cu ea, iar efectul dușului rece va transforma totul într-o experiență plăcută. Apa rece provoacă un mic șoc termic în organism, care determină sistemul nervos să secrete anumite substanțe ccare reglează starea de spirit, capacitatea de concentrare, tensiunea arterială și capacitatea de reacție în situații de stres”, arată sursa citată mai sus.

Să nu săriți peste micul dejun este o altă condiție obligatorie de care trebuie să țineți cont în fiecare dimineață. Micul dejun vă asigură energia necesară. Din meniu nu trebuie să lipsească fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, lactatele degresate, nucile și semințele, la care se pot adăuga din când în când bucăți de carne slabă sau ouă, dar în cantități mici.

De asemenea, specialiștii avertizează că dimineața nu trebuie folosite telefonul, tableta sau laptopului înainte de a pleca de acasă. În acest mod nu faceți decât să vă conectați de la prima oră la tumultul vieții cotidiene.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite