„Nuggets“: Ce se găseşte, de fapt, în specialităţile de pui de la fast-food

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialităţile din pui pane sunt alcătuite jumătate din carne propriu-zisă şi jumătate dintr-un amestec de oase, piele şi tendoane FOTO Arhivă
Specialităţile din pui pane sunt alcătuite jumătate din carne propriu-zisă şi jumătate dintr-un amestec de oase, piele şi tendoane FOTO Arhivă

Bucăţelele de pui pane, unele dintre cele mai populare produse ale restaurantelor fast-food, conţin cel mult 50% carne de pui. Restul este alcătuit din părţi necomestibile ale păsărilor, arată un studiu recent al cercetătorilor americani.

După ce au analizat popularele „nuggets“ de pui de la două lanţuri de restaurante de tip fast-food (pe care nu au vrut să le numească), oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical al Universităţii din Mississippi au constatat că acestea conţin maximum 50% carne de pui propriu-zisă, iar restul este reprezentat de un amestec deloc apetisant, potrivit Reuters.

Jumătate din primul „nugget“ reprezenta ţesut muscular (piept sau pulpă de pui), iar restul era alcătuit dintr-un mix de grăsime, vase de sânge şi nervi. La o analiză mai atentă, specialiştii americani au găsit şi celule care alcătuiesc pielea şi organele interne ale puiului.

Al doilea „nugget“, provenind de la un alt lanţ de restaurante de acest tip, conţinea numai 40% carne de pui propriu-zisă. Restul specialităţii de pui cuprindea grăsime, cartilaj şi bucăţi de os măcinate.

„Se ştie că puiul este una dinter cele mai bune surse de proteine «sănătoase», iar medicii nutriţionişti recomandă carnea de pui. Restaurantele de tip fast-food şi nu numai au profitat de această recomandare şi au înlocuit carnea pură cu un amestec de porţiuni necomestibile în mod normal“, explică medicul Richard D. deShazo, coordonatorul studiului american.

Astfel rezultă un produs total nesănătos, bogat în calorii, sare, zahăr şi grăsimi. „Ceea ce este şi mai rău este că aceste produse au un gust foarte bun şi plac foarte mult copiilor“, subliniază specialistul.

Specialităţile de pui pe care le-au analizat cercetătorii pot fi consumate ocazional, fără riscuri mari pentru sănătate. Dar adevăratul pericol este că, fiind relativ ieftine şi cu un gust adictiv, copiii le consumă prea des. „De altfel, şi nepoţii mei mă imploră să le dau nuggets mereu. Iar eu fac un compromis: le prepar piept de pui pane prăjit într-o cantitate foarte mică de ulei“, spune deShazo.

„Nuggets”: Ce se găseşte, de fapt, în specialităţile de pui de la fast-food

Citeşte şi:

5 alimente esenţiale pentru sănătatea bărbaţilor

Bărbaţii au nevoi nutritive diferite de cele ale femeilor. La fel cum femeile trebuie să mănânce anumite alimente în timpul sarcinii şi pentru a se proteja de cancerul la sân, tot aşa, bărbaţii trebuie să-şi asigure prin dietă o masă musculară sănătoasă şi să prevină cancerul de prostată.

Dacă te plimbi cel puţin o oră pe zi, reduci riscul apariţiei cancerului la sân

Femeile în vârstă care merg o oră în fiecare zi, îşi reduc riscul de cancer la sân în mod semnificativ, susţine un nou studiu.

Sportul poate fi la fel de eficient ca medicamentele pentru sănătatea inimii

Exerciţiile fizice pot fi la fel de bune ca un medicament pentru cei care suferă de boli de inimă, susţine un nou studiu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite