Morcovii scad colesterolul rău. Ce alte alimente sunt bogate în vitamina A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morcovii ajută la o bronzare rapidă, dar au şi alte beneficii pentru sănătate
Morcovii ajută la o bronzare rapidă, dar au şi alte beneficii pentru sănătate

Vitamina A este benefică nu doar pentru sănătatea ochilor, ci şi pentru cea a pielii, a dinţilor, a oaselor, precum şi la creşterea imunităţii. În plus, vitamina A de un anumit tip ajută la scăderea colesterolului rău.

Alimentele de origine animală conţin vitamina A numită retinol, în timp ce provitamina A, numită caroten, este furnizată atât de alimentele de origine vegetală, cât şi animală.

Potrivit „Noi biblii a  vitaminelor“, betacarotenul este forma de vitamina A preferabilă pentru că nu are acelaşi nivel de toxicitate ca retinolul. Mai mult decât atât, betacarotenul are rol preventiv în anumite tipuri de cancer, este util în diminuarea colesterolului rău, eficient în stimularea sistemului imunitar şi creşterea numărului de limfocite T – celule T care luptă împotriva infecţiilor, potrivit aceleiaşi surse.

Cele mai bune surse naturale de vitamina A sunt uleiul de ficat de peşte, ficatul, morcovii, legume de culoare verde închis şi galben. Dieta săptămânală care include cantităţi mari de ficat, morcovi, spanac, cartofi dulci sau pepene galben este cea care asigură cantităţile de vitamina A de care organismul are nevoie.

Vitamina A funcţionează cel mai bine împreună cu B complex, vitaminele D şi E, calciu, fosfor şi zinc.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite