De ce te îngraşi la menstruaţie? Avem răspunsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că poate fi vorba despre apa în exces în ţesuturi sau despre kilogramele care se depun şi doar cu dietă le mai dai jos. Statistic, pe durata perioadei critice ne putem îngrăşa între 500 g şi 4,5 kg, depinde de fiecare în parte, cum gestionează avalanşa de hormoni.

Acul cântarului poate să înainteze, chiar dacă faci mişcare regulat şi mănânci sănătos. Nu-ţi face probleme, cel mai des este de vină surplusul de apă din ţesuturi, de care vei scăpa rapid în următoarea perioadă de după ciclu menstrual.

De regulă, spun specialiştii, acumularea în greutate începe cam cu cinci zile înainte de prima zi de ciclu. Totul revine la normal începând cu declanşarea menstruaţiei.

Explicaţia constă în activitatea hormonului progesteron, esenţial în prima parte  unei sarcini. Dacă nu este vorba despre o sarcină, nivelul de progesteron scade, iar această modificare în organism are ca efect advers reţinerea apei în corp. Mai precis, fiecare celulă din organism reţine un strop microscopic de apă.

Află de ce te îngraşi la menstruaţie pe clickpentrufemei.ro.

Ce să nu mănânci când eşti la menstruaţie
Iată ce se întâmplă când ţii 7 zile dietă cu ananas

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite