Cele mai periculoase produse expirate care se ascund în frigiderul tău și care pot provoca boli
0Potrivit experților, câteva condimente de uz casnic obișnuite pot fi periculoase odată ce au depășit data de expirare. În afară de gustul ciudat și mirosul potențial neplăcut, ele pot provoca boli.

Maioneza
După ce maioneza este deschisă, poate fi folosită timp de până la două luni. Cu toate acestea, dacă un recipient deja deschis stă afară toată ziua fără refrigerare, este cu siguranță o idee bună să-l aruncați, potrivit People.
Din cauza conținutului ridicat de ouă crude, lăsând maioneza sau orice produs pe bază de maioneză să stea într-un mediu la temperatura camerei sau în frigider mai mult decât data de expirare stabilită, crește riscul de a contracta boli de origine alimentară precum Salmonella. Orice conține maioneză trebuie aruncat odată ce a ajuns la termenul de expirare. Maioneza nedeschisă are un termen de valabilitate de aproximativ trei până la patru luni.
Dressinguri pentru salată
Dressingurile cremoase pentru salate, atunci când nu sunt înlocuite frecvent, sunt terenuri propice și pentru bolile alimentare. Multe conțin varietăți de ingrediente pe bază de ouă sau brânză, care se pot strica rapid și pot crește șansele de dezvoltare a bacteriilor dacă nu sunt aruncate după data de expirare etichetată. La fel ca maioneza, sosurile pentru salată au o durată de viață de până la două luni după ce sigiliul a fost rupt.
În plus, luați notă de sosurile uleioase pentru salată care au un gust mai amar decât de obicei. Acest lucru este cauzat de oxidare și este un semn că este timpul să vă refaceți stocul.
Sosuri îndulcite
Multe sosuri cumpărate din magazine, cum ar fi ketchupul, sosul pentru grătar și sosul pentru cocktailuri, sunt fabricate cu conservanți zaharoși care ajută la acordarea unui termen de valabilitate mai lung. Totuși, asta nu înseamnă că data de expirare este o sugestie.
Produsele cu sosuri zaharoase nedeschise pot rezista până la 12 luni în cămară. Odată deschis, aveți aproximativ șase luni de utilizare înainte ca sosul să înceapă să mucegăiască. Fiți atenți la decolorare, mirosuri ciudate și o creștere de mucegai.
Condimente bogate în oțet
Sosurile cu conținut ridicat de oțet, inclusiv muștarul și sosul Worcestershire, pot rezista până la trei ani în cămară, dar numai aproximativ 12 luni odată ce sigiliul este rupt și ați început să le refrigerați. Asigurați-vă că monitorizați mirosurile și gusturile ciudate, așa cum ați face cu orice alt condiment înainte de utilizare.
Sos de soia
Similar condimentelor pe bază de oțet, sosul de soia are un termen de valabilitate mai lung în comparație cu alte sosuri comune. Nedeschis, sosul de soia poate fi sigur de a avea pe stoc timp de până la trei ani. Ca orice altceva, însă, sosul de soia are o dată de expirare recomandată după deschidere și utilizare.