Ceaiuri pentru calmarea nervilor. Ce te ajută atunci când nu mai faci faţă stresului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiuri pentru calmarea nervilor. Înainte de a apela la pastile, încearcă o ceşcă de ceai
Ceaiuri pentru calmarea nervilor. Înainte de a apela la pastile, încearcă o ceşcă de ceai

Eşti anxios, îngrijorat de bani, sănătate, job, familie sau ai probleme sentimentale? Inima şi-a înteţit ritmul, respiraţia este sacadată, mintea ţi-a luat-o razna şi ai nevoie de relaxare? Acum? Înainte de a apela la medicamente încearcă acele ceaiuri indicate pentru calmarea nervilor.

Dacă nu ai aflat încă de beneficiile pe care ierburile le pot aduce sănătăţii, atunci e cazul să ştii că unele ceaiuri sunt folosite încă din Evul Mediu pentru calmarea nervilor.

Ceaiuri pentru calmarea nervilor. Muşeţelul

De exemplu, ceaiul de muşeţel cunoscut, de regulă, ca fiind un remediu natural care combate greaţa şi indigestia are şi proprietăţi de calmare a nervilor, astfel că este indicat persoanelor care sunt agitate din fire şi care îşi pot ţine astfel dispoziţia în frâu. Se pare că anumiţi compuşi conţinuţi în acest tip de ceai - Matricaria recutita – au asupra receptorilor din creier un efect asemănător pastilelor de Valium. Un studiu făcut la Centrul Medical al Universităţii Pennsylvania pe pacienţi cu diagnostic de anxietate profundă şi cărora le-au fost administrare suplimente alimentare sub formă de pastile de muşeţel timp de opt săptămâni a arătat o descreştere notabilă a simptomelor de boală, comparativ cu pacienţii care au primit placebo. Ceaiul de muşeţel este de asemenea, foarte indicat şi în cazul insomniei.

Ceaiul pentru calmarea nervilor. Ceaiul negru şi cel verde

Ceaiul negru, ca şi ceaiul verde reduc nivelul cortizolului – hormonul stresului – din sânge. Patru ceşti pe zi băute timp de şase săptămâni pot calma organismul după un episod stresant, potrivit unui studiu făcut de University College London.  . L-teanina se găseşte şi în planta de ceai. Aceste tipuri de ceaiuri conţin un aminoacid numit L-teanină, capabil să inducă o stare de relaxare. Studiile au arătat că aminoacidul ridică nivelul de serotonină (care ajută la calmare) şi de dopamină (neurotransmiţător responsabil cu senzaţia de plăcere). Călugării budişti japonezi se pare că sunt capabili să mediteze ore în şir graţie acestui aminoacid pe care îl iau din ceai. De altfel, englezii, irlandezii, scoţienii beau în fiecare dimineaţă o ceaşcă de ceai negru pregătind-se în acest fel pentru a face faţă unei zile stresante.

Ceaiuri pentru calmarea nervilor. Passiflora şi menta

Ceaiul de passiflora în ciuda numelui nu ajută în problemele sentimentale, ci în acelea care dau dureri de cap din cauza stresului. Este un sedativ uşor la care pot apela şi femeile care suferă de sindrom premenstrual. Poate fi luat şi sub formă de comprimate însă nu mai mult de o lună pentru că produce somnolenţă.

Ceaiul de mentă este binecunoscut ca fiind unul dintre cele mai aromatice. Nu doar că miroase bine, dar şi relaxează mintea, fiind totodată şi un excelent remediu împotriva unui stomac agitat.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite