Ceai verde. Contraindicaţii şi beneficii pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contraindicatii ceai verde şi beneficii pentru organism
Contraindicatii ceai verde şi beneficii pentru organism

Nutriţioniştii spun că există, pe lângă numeroasele beneficii, şi câteva contraindicaţii în ceea ce priveşte ceaiul verde.

Despre ceaiul verde se ştie că aduce numeroase beneficii organismului. Însă, chiar dacă nu foarte multe şi nu foarte importante, există câteva contraindicaţii. Iată care ar fi acestea:

Contraindicaţii ceai verde pentru anumite afecţiuni. Nu este indicat celor care au predispoziţie la lipotimie, o senzaţie de pierdere iminentă a conştienţei. De asemenea, contraindicaţii ceai verde există şi pentru cei care suferă de ulcer sau duodenită, întrucât poate produce dureri în zona abdominală.   

Există contraindicaţii ceai verde şi pentru mamele care alăptează. Acestea trebuie să aibă grijă să nu consume ceai concentrat seara, întrucât cofeina poate trece în laptele matern şi poate provoca insomnii celor mici. 

De asemenea, tot din cauza conţinutului de cofeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. În cazul persoanelor hipotensive, care beau mult ceai verde foarte concentrat le poate creşte tensiunea, însă apoi scade şi apare o senzaţie de moleşeală şi scade tonusul vaselor sanguine.

Ceaiul verde, contraindicaţii şi beneficii pentru organism

Există studii ştiinţifice care au ajuns la concluzia că ceaiul verde are proprietăţi binefăcătoare. Uercetina şi kaempferolul sunt două substanţe din ceaiul verde care reduce riscul de a dezvolta cancer al cavităţii bucale şi poate reduce efectele chimioterapiei. 

De asemenea, ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare, mai ales datorită acţiunii flavonelor şi catechinelor. Consumul frecvent de ceai verde împiedică dezvoltarea apariţiilor cariilor dentari, datorită acţiunii polifenolilor şi favorizează pierdere în greutate, contibuind la conservarea densităţii osoase. 

Teanina din ceaiul verde îţi dă o stare de vitalitate. Un grup de cercetători elveţieni au ajuns la concluzia că ceaiul verde poate îmbunătăţi memoria şi previne apariţia demenţei şi a altor tulburări psihice. Ceaiul verde stimulează conexiunile creierului şi poate trata pierderile de memorie cauzate de tulburări psihiatrice. 

Ceaiul verde ameliorează stările de depresie, este ajută în cazul unor afeciuni cardiovasculare, reglează metabolismul, creşte imunitatea, asigură o buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant şi previne apariţia infecţiilor respiratorii sau digestive.

De asemenea, despre ceaiul verde se spune că datorită conţinutului de antioxidanţi, mai ales vitamina E, încetineşte procesul de îmbătrâbire. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite