Ce semnifică poziţiile de dormit în cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţiile corpului în timpul somnului pot spune foarte multe lucruri legate de dispoziţiile şi sentimentele partenerilor. Mai multe detalii ne oferă specialistul nostru, psihologul Alexandru Cojocaru.

Partenerii de cuplu pot să mimeze o serie întreagă de stări, dar nu pot păcăli pe nimeni până la capăt: poziţiile în care dorm spun, invariabil, adevărul, oferind informaţii despre legătura lor emoţională. Sunt multe lucruri de învăţat din acest tip de comunicare: ea ne spune când relaţia merge mai bine sau mai rău. Dacă poziţiile de somn se schimbă radical peste noapte, este timpul să ne întrebăm ce anume a dus la asta.

Dragoste şi siguranţă

Mai ales în primii ani de convieţuire, partenerii dorm lipiţi unul de celălalt, în  poziţie fetală. Dacă poziţia este confortabilă, arată o sexualitate puternică şi un sentiment de siguranţă care îi leagă foarte tare. O altă semnificaţie a acestei poziţii este aceea că vreau să te cuprind şi să fii al meu sau a mea. Această poziţie creşte intimitatea în cuplu şi reduce stresul. Merită încercată! Când partenerii lasă un spaţiu între ei, înseamnă că a trecut ceva vreme de când convieţuiesc şi acum au o uşoară nevoie de spaţiu personal.

Încredere deplină

Când bărbatul doarme întins pe spate, iar femeia se cuibăreşte la pieptul lui, avem de a face cu un cuplu în care funcţionează încrederea şi siguranţa. Dacă bărbatul îşi ţine braţele în jurul femeii, are o mare dorinţă de a o proteja. Iar dacă ţine mâinile sub cap, înseamnă că vrea să controleze relaţia. Aceasta este o poziţie „alfa”, de obicei bărbaţii care dorm aşa sunt preocupaţi de  munca lor şi de carieră. Dacă femeia preferă această poziţie, înseamnă că ea este dominantă în relaţie, iar bărbatul nu s-a maturizat încă, fiind în căutarea protecţiei materne.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite