Ce să mănânci în caz de enterocolită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurilor de enterocolită sunt mult mai frecvente pe perioada sezonului estival, iar asta deoarece mâncărurile se alterează mai rapid din cauza căldurii. Îţi spunem mai jos ce este bine să mănânci în caz de enterocolită!

Enterocolita mai este denumită şi „boala mâinilor murdare“, dar poate fi cauzată şi de alimentele alterate. Apare în urma infecţiei cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi şi se poate transmite de la o persoană la alta. Se manifestă prin diaree, stare de vomă, crampe abdominale, febră, dureri musculare şi stare generală de rău.

Boala apare în urma preparării termice necorespunzătoare a alimentelor sau a consumului de apă contaminată. Din cauza episoadelor de vomă şi de diaree se poate ajunge la deshidratare, care duce la dezechilibre hidro-electrolitice. În cazul sugarilor, a bătrânilor sau a persoanelor care suferă de boli cronice, aceste dezechilibre sunt periculoase, deoarece pot pune viaţa în pericol.

Nu uita să te hidratezi corespunzător

Principalul pericol în prima zi este deshidratarea. De aceea, este recomandată hidratarea organismului. Se poate bea ceai de mentă neîndulcit, apă minerală sau plată şi suc de morcovi proaspăt stors. Astfel se corectează pierderea de lichide şi de electroliţi. În plus, în lichidele consumate se pot adăuga săruri speciale, disponibile în farmacii. Băuturile se consumă cu înghiţituri mici, la intervale de 10 minute.

Info

În cazul enterocolitei provocate de virusuri este contraindicat tratamentul cu antibiotic.

Află pe clicksanatate.ro ce regim alimentar este indicat în caz de enterocolită

Mituri despre accidentul vascular cerebral

Cele mai bune alimente care hidratează

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite