Articol publicitar

„Borcanul cu fericire“ - Explicaţiile unui psihoterapeut despre reţeta fericirii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psiholog Elena Uzea Bobonea, tel: 0741. 155. 344, www.psiholog-elena-uzea.ro
Psiholog Elena Uzea Bobonea, tel: 0741. 155. 344, www.psiholog-elena-uzea.ro

În cursul şedinţelor de terapie aud des întrebarea: ,,Unde găsesc  fericirea ?’’. În nici un caz nu o găseşti pe raft, la magazin şi nici nu vine disperată să îţi bată la uşa casei. Fericirea ţi-o creezi singur: o prepari  încet, încet... la foc mic, ca pe magiunul de prune şi, negreşit, o serveşti  zilnic cu linguriţa.

Din reţeta magiunului nu trebuie să lipsească: bucăţele de plăceri zilnice, hobby-urile tale, sportul, prietenii. Uneori, când nu se întâmpla nimic de vis în viaţa noastră cotidiană, putem să  gustăm din rezerva de pe fundul borcanului, unde se află amintirile frumoase.  

Fericirea este un exerciţiu de voinţă! De multe ori îmi întreb pacienţii: înainte de a deschide uşa la propria ta casa, te uiţi pe vizor? Întrebi ,,cine este’’? Deschizi uşa la oricine de pe strada? Cam la fel sta treaba si cu gândurile tale. Înainte de a lăsa gândurile negative sa iţi acapareze duplexul emisferelor cerebrale, ia-le la întrebări!!!! IŢI SUNT ACESTE GÂNDURI BENEFICE SAU DOAR ÎŢI CREEAZA O STARE PROASTĂ? Prima regulă pentru obţinerea magiunului perfect este calitatea gândurilor… pardon, a prunelor!

Din fire nu sunt utopică, ştiu că majoritatea suntem toată ziua la job, suntem stresaţi, avem rate la bănci, nici nu mai avem timp să fim fericiţi… de unde atâta zen?! Da, dar… Ştiu ca este greu să îţi descoperi sursa neputinţei tale, să te desparţi de patern-urile comportamentale venite din moşi strămoşii tăi, ştiu ca este greu să descifrezi conflictele tale intra-psihice, este greu, dar îţi va fi de mare folos, pentru că de aici va porni sursa stării tale de bine - pe viaţă! Mulţi dintre cei veniţi la terapie renunţă pe drum (lupta cu ei înşişi a fost prea dureroasă), dar cred că niciodată nu e prea târziu să te maturizezi!

Proliferarea gândirii magice şi a credinţelor iraţionale în societatea noastră, de tip energii, simboluri, shamanism, telepatie, reîncarnare, ne infantilizează, ne face să credem că totul vine din exterior.

Industria farmaceutică duce o politică agresivă, pentru a dovedi consumatorilor că majoritatea tulburărilor mentale sunt cauzate doar de dezechilibre chimice la nivelul creierului. Dacă aceste probleme sunt tratate exclusiv prin medicaţie, oamenii nu mai sunt responsabilizaţi vis-a-vis de acţiunile lor şi îşi ignoră propriile gânduri şi emoţii. Tu fii responsabil! Prin autocunoaştere vei dobândi autocontrol ! Antrenează-ţi mintea să vadă „jumătatea plină a paharului”! Pozitivitatea în gândire este o alegere care trebuie educată!

Vrei să ai şi tu borcanul tău?

<strong>CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE ELENA UZEA BABONEA</strong> PSIHOTERAPIE, TERAPIE ABA, LOGOPEDIE, EVALUARE CLINICĂ, AVIZE MUNCA Strada Maior Ştefan Sănătescu nr. 2, Sector 1, Bucureşti, <strong>tel: 0741. 155. 344</strong>, <strong><a href="http://www.psiholog-elena-uzea.ro" target="_blank" rel="nofollow">www.psiholog-elena-uzea.ro</a></strong>

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite