Video Alimentul surprinzător care ar putea contribui la reducerea riscului de cancer de sân, potrivit unui medic dietetician
0Un aliment controversat despre care se zvonește că ar fi un factor de risc pentru cancerul de sân poate, de fapt, să scadă riscul de cancer de sân datorită nutrienților săi benefici, susține dieteticianul Megan Rossi.

„Octombrie este luna de conștientizare a cancerului de sân. Și acest tip de cancer poate fi tratabil atunci când este depistat în stadii incipiente, dar există unele lucruri care pot ajuta la scăderea riscului de apariție a acestuia, potrivit unor cercetări recente”, susține omul de știință și dieteticianul Megan Rossi, pentru eatingwell.
Potrivit specialistului, alimentul respectiv este soia și, în special, tofu este prezentat ca fiind un „aliment interzis” pentru cei cu risc crescut de cancer.
Dr. Rossi dezminte zvonul că tofu poate crește riscul de cancer la sân, subliniind că poate face contrariul. „Stați liniștiți, acesta este un mit. De fapt, studiile arată că cei care includ soia în dieta lor, fie sub formă de fasole edamame (soia verde), tofu, tempeh sau lapte de soia, par să aibă de fapt un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân”, spune medicul.
„Una dintre componentele cheie considerate a fi benefice sunt acești fitoestrogeni din alimentele din soia. Acești compuși fitoestrogeni pot ajuta, de asemenea, la reducerea simptomelor menopauzei, inclusiv bufeurile”, explică medicul.
Concluzia specialistului
Potrivit medicului, există mulți factori de apariție a cancerului de sân care nu depind de dumneavoastră, inclusiv genetica.
„Dar cercetările arată că un consum de alimente pe bază de soia, cum ar fi tofu, edamame, tempeh și lapte de soia, poate contribui la scăderea riscului. Încorporarea acestor alimente împreună cu exercițiile fizice în stilul dumneavoastră de viață poate fi o schimbare pozitivă”, a conchis specilistul.