Video Alimente de evitat, indicate de un medic specializat în nutriția cancerului: „Carnea procesată și alcoolul, cele mai periculoase”
0Alimentele pe care le consumați au un impact esențial asupra sănătății. Unele sunt asociate cu un risc crescut de cancer, în timp ce altele pot contribui la susținerea unui organism sănătos, care luptă împotriva bolilor.

Dieteticianul Nichole Andrews, specializat în nutriția pacientului oncologic, a împărtășit pe TikTok o listă de alimente și băuturi pe care le evită.
„Sunt un dietetician specializat în cancer. Am să vă spun care sunt alimentele pe care nu le mănânc sau beau, deoarece nu ajută la un stil de viață de prevenire a cancerului”, explică medicul.
Alcoolul
Dr. Andrews avertizează că alcoolul poate fi dăunător pentru sănătate. „Eu nu consum niciun fel de alcool”, spune ea. Deși mulți oameni asociază alcoolul cu relaxarea și evenimentele sociale, ea subliniază că „orice consum de alcool poate să vă crească riscul de cancer”.
Pizza cu pepperoni
Carnea procesată, împreună cu alcoolul, sunt unul dintre cei doi agenți cancerigeni alimentari cunoscuți, iar medicul Nichole Andrews le evită.
„Fie că este vorba de pepperoni, hot dog, mezeluri, orice consum din acestea vă va crește riscul de cancer”, spune ea. În schimb, optează pentru alternative precum brânza, toppingurile vegetariene sau chiar prepararea de cârnați cruzi pentru a-i pune pe pizza.
Carnea procesată
În loc să folosească carne procesată pentru sandvișuri, dr. Andrews își prepară propriile proteine. „Gătesc piept de pui, simplu, la cuptor. Îl feliez și îl pun în frigider”, spune ea. Această schimbare simplă elimină conservanții adăugați și compușii cancerigeni care se găsesc în mezelurile procesate.
Băuturi zaharoase
Medicul Andrews avertizează că un consum excesiv de zahăr contribuie la obezitate (printre alte riscuri), care este legată de mai multe diferite de cancer.
„Eu nu comand băuturi zaharoase atunci când ies să mănânc. Institutul American pentru Cercetarea Cancerului recomandă să nu avem un nivel ridicat de băuturi zaharoase care duc la exces de calorii, care apoi pot duce la exces de țesut adipos, care apoi crește riscul”, spune specialistul. Din fericire, băuturi sănătoase cu conținut scăzut de zahăr din care poți alege. Andrews optează în schimb pentru apă, ceai cu gheață neîndulcit sau suc dietetic.
Hot dog
La grătarele de vară sunt adesea prezenți hot dogs, dar Andrews îi evită. Totuși, ea oferă o alternativă gustoasă. „Ceea ce voi face este să iau cârnați cruzi care nu sunt conservați și îi voi pune pe grătar”, spune ea. În plus, este precaută cu privire la tehnicile de grătar, explicând că contactul direct al flăcării cu carnea creează compuși cancerigeni.
Zahărul din băuturi
Andrews subliniază că este atentă la consumul de zahăr, chiar și în băuturi. „Nu adaug zahăr la băuturile mele”, spune ea. În schimb, optează pentru îndulcitori artificiali, despre care afirmă că sunt „siguri și nu cresc riscul de cancer”.
Carnea roșie în exces
Atenție la consumul de burgeri! Deși carnea roșie nu este un agent cancerigen automat precum alcoolul și carnea procesată, dr. Andrews își limitează totuși consumul. De obicei, ea alege să cosumw pui, curcan, pește, fructe de mare sau proteine vegetale.
Băuturi bogate în calorii
Dr. Andrews adoră cafeaua dulce, dar este foatte atentă la zaharurile adăugate. „Cafeaua nu crește riscul de cancer”, clarifică ea. Cu toate acestea, „acele băuturi cu cafea amestecată devin atât de bogate în calorii”. Ea recomandă să o consumați cu îndulcitori.
Cerealele albe
Pâinea albă poate fi cea mai populară alegere, dar este plină de carbohidrați rafinați, ceea ce o face o alegere proastă pentru sănătatea ta. Cerealele integrale oferă mai multe fibre și nutrienți. Astfel, ea alege în mod constant opțiuni din cereale integrale, cum ar fi orezul brun, pastele integrale și pâinea din cereale integrale, evitând cerealele albe rafinate.