Alimente bune pentru ficat: ce este bine să incluzi în dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu puţine sunt alimentele bune pentru ficat pe care poţi să le incluzi în dieta zilnică. Acestea nu doar că ajută la prevenirea afecţiunilor hepatice, ci aduc beneficii şi în procesul de regenerare.

Consumul excesiv de alimente procesate, alcoolul, produsele chimice, poluarea şi alţi factori suprasolicită ficatul, încărcându-l cu toxine, astfel că el nu funcţionează întotdeauna corect. Iată, aşadar, câteva remedii naturale care ajută la curăţarea ficatului!

Bea apă cu lămâie

Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul şi ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia.

Consumă avocado

Fructul de avocado este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine.

Hidratarea, esenţială pentru sănătatea ficatului

Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, între şase şi opt pahare zilnic, cel puţin. În plus, o hidratare corespunzătoare a corpului permite, de asemenea, curăţarea rinichilor.

Evită pe cât posibil alimentele procesate

Este extrem de important să evitaţi consumul excesiv de zahăr, de făinoase şi orice alte alimente procesate, deoarece ficatul nu va face decât să transforme toate aceste grăsimi în colesterol.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente aduc beneficii sănătăţii ficatului

Ce mănânci ca să ai un abdomen plat

Pentru 35% dintre cuplurile infertile cauza este masculină

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite