Ajută hipnoza în curele de slăbire? „Nu mâncarea e responsabilă pentru îngrășare, ci tiparele mentale din subconștient“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție care a integrat hipnoterapia în diete, spune că această metodă a avut rezultate în peste 90% din cazuri.

Unele obiceiuri limentare își au originea în subconștient FOTO Shutterstock
Unele obiceiuri limentare își au originea în subconștient FOTO Shutterstock

Nu felurile de mâncare pe care le așezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrășare, ci obiceiurile alimentare și tiparele mentale care își au originea în subconștient. Studiile în nutriție și neuroștiințe și experiența de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reușesc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esențială în susținerea procesului de slăbire, pentru că astfel reușim să rescriem tiparele greșit imprimate în subconștient care blochează procesul de slăbire“, susține Anca Alungulesei care a devenit, în 2022, hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT).

Psiho-Dieta, metoda creată de nutriționist, este un proces progresiv prin care se urmărește identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar pentru a schimba percepția omului asupra mâncării, a greutății și a propriului corp și a avea rezultatele dorite.

Eu folosesc hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă, pentru că am înțeles că cel mai important este să conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de înțelegere în care nu ceea ce mănânc sau ce alimente combin este important, ci «De ce mănânc în acest fel? Ce parte din mine mă împinge să mă comport astfel cu mine? De ce nu reușesc să fac niște acțiuni în această direcție? De ce rezultatul nu este pe măsura efortului depus de mine?». Atâta timp cât nu înțelegem cu adevarat, cât nu aducem din subconștient în conștient momentul 0 al formării percepției distorsionate legate de mâncare, corp și greutate, această problema nu se va rezolva niciodată cu adevărat“, consideră Anca Alungulesei (foto).

Anca Alungulesei 6 jpg

De când am introdus hipnoterapia, rata de succes a crescut foarte mult, iar cel mai revelator aspect este că în 90% din toate cazurile abordate până acum, nu mâncarea a ieșit la iveală ca fiind factorul determinant care a îngrășat persoana, ci un tipar mental și emoțional creat în jurul nevoii interioare de a se simți Mare“, a mai dezvăluit nutriționistul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite