7 remedii naturale pentru un păr lung şi sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrei să ai un păr lung şi sănătos? Nimic mai uşor. Există metode naturale care te pot ajuta să ai un păr sănătos şi lung, cu condiţia să eviţi produsele toxice şi să schimbi câteva obiceiuri nesănătoase, inclusiv alegeri proaste în ceea ce priveşte dieta.

Pentru a vedea o îmbunătăţire în sănătatea părului tău, şi chiar a sănătăţii tale, trebuie să respecţi câteva instrucţiuni simple, notează „Why don't you try this?“.

1. Tunde-te la fiecare două luni!

Sună ciudat să-ţi scurtezi părul atunci când tu, de fapt, încerci să-l laşi să crească. Dar este esenţial să tai aproximativ 6-7 milimetri la fiecare 6-8 săptămâni pentru a-l face să crească mai lung. Trebuie să scapi de vârfurile „moarte“, dacă nu, pe termen lung, vei avea de suferit. Ţine minte, vrei ca părul tău să fie lung şi sănătos, nu doar lung.

2. Ai grijă de mănânci!

Ştiai că alimentaţia influenţează cât de rapid creşte părul? Dacă mănânci multe alimente bogate în proteine, vei vedea o diferenţă uriaşă în sănătatea părului tău, dar şi în viteza cu care creşte. Cele mai bune alimente pentru creşterea şi sănătatea părului sunt peştele, ouăle, nucile şi fasolea. Mai mult, fructele şi legumele proaspete vor oferi organismului tău vitaminele esenţiale şi pentru creşterea părului. 

3. Uleiurile esenţiale

Dacă vrei ca părul să-ţi crească mai repede, uleiurile esenţiale îţi sunt de ajutor. Foloseşte-te de ele ca de o mască de păr, pentru a-i stimula creşterea şi a-l face mai sănătos. Uleiurile esenţiale ca lavanda, rozmarinul, cimbrul, uleiul de cedru şi jojoba te scapă de praf şi de murdăria din păr, „destupă“ foliculii şi permite nutrienţilor şi vitaminelor să hrănească părul şi scalpul. Amestecă, pur şi simplu, câteva picături de ulei esenţial (sau chiar o combinaţie de mai multe) şi fă-ţi un masaj la cap de două-trei ori pe săptămână. Vei fi uimită de rezultate.

4. Masajul scalpului

Un mod sigur de a-ţi stimula creşterea părului este să-ţi faci un masaj al scalpului de fiecare dată când te speli pe cap. Un masaj delicat timp de 30 de secunde, chiar un minut, va ajuta la stimularea vaselor de sânge şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, adică la oxigenarea foliculilor părului. O diferenţă notabilă se va vedea la patru-şase săptămâni de când ai început să-ţi masezi capul.

5. Uleiul de cocos ca mască de păr

Elimină uleiul de cocos din dietă şi adaugă-l pe lista produselor cosmetice. Amestecă cantităţi egale de ulei de cocos cu miere, topeşte-le într-o crăticioară şi aşa îţi faci o mască de păr incredibilă. Lasă uleiul să fie absorbit de păr timp de 30-90 de minute şi apoi spală-te pe cap. Părul va creşte mult mai repede.

6. Oţetul de mere

Bunica avea dreptate: secretul unui păr lung şi sănătos este clătirea cu oţet de mere. Amestecă puţin oţet cu un pic de apă şi clăteşte-te cu această soluţie după fiecare şamponare. Oţetul de mere îndepărtează mizeria şi praful adunate în cursul zilei şi chiar acumulările de produse cosmetice de pe firul de păr. Folosit regulat, oţetul de mere îţi va revitaliza părul, lăsându-l moale şi fin.

7. O reţetă miraculoasă pentru păr

Amestecă două linguriţe de vodcă, cinci picături de ulei de lavandă, cinci de muşeţel şi cinci de rozmarin cu o lingură de apă distilată. Foloseşte acest amestec la un masaj delicat al scalpului. Această reţetă ajută la omorârea microbilor din păr, la deschiderea foliculilor şi la o creştere a părului mai rapidă. 

Este foarte important şi să ştii că multe produse cosmetice promovează beneficii potenţiale şi leacuri minune. Nu te încrede în ele, produsele pentru păr sunt pline de chimicale şi de conservanţi care sunt rele pentru tine, dar şi pentru mediul înconjurător. Cele mai bune soluţii sunt cele naturale.


Citeşte şi:

Soluţia regenerării totale a părului, aproape de a fi realizată

După ani de eşecuri, cercetătorii au fost capabili să realizeze regenerarea totală a părului prin producerea în laborator a celulelor umane ale dermului papilar, ceea ce oferă o nouă speranţă pentru persoanele care suferă de calviţie, potrivit ultimului studiu în aria dermatologiei, apărut în revista Academiei Americane de Ştiinţă.

Soluţii naturiste pentru combaterea mătreţii

Ai încercat multe produse cosmetice şi tot n-ai reuşit să scapi de mătreaţă? Nu te da bătut! Îţi oferim câteva soluţii ieftine şi uşor de preparat care te pot ajuta să elimini nesuferitele coji albicioase.

Femeile care au declarat război şamponului: cum să ai un păr curat fără produse cosmetice

O femeie din Marea Britanie susţine că nu s-a mai spălat pe cap de peste un an de zile, iar ca ea sunt multe altele. Susan Elkins spune că a renunţat la şampon deoarece companiile de produse cosmetice ne spun că este esenţial să eliminăm sebumul (adică uleiul natural care protejează firul de păr) cu produse scumpe.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite