4 motive ciudate pentru care continui să te îngraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-adevăr, factorii care contribuie cel mai mult la creşterea în greutate sunt sedentarismul şi gustările nesănătoase, însă studii recente sugerează existenţa unor motive mai puţin evidente în ceea ce priveştea acumularea de kilograme în plus. Iată care sunt acestea!

Probleme de cuplu

Un studiu recent a constatat că cuplurile care obişnuiesc să se certe frecvent şi care manifestă furie în timp ce o fac au niveluri mai mari în organism ale hormonului ce declanşează foamea (grelina).

În urma studiului, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceste cupluri au consumat mai multe alimente bogate în sodiu şi grăsimi nesănătoase. Rezultatele sugerează, astfel, că aşa-numitul stres marital poate fi un factor de risc important pentru creşterea în greutate.

Prea mult fier în organism

Dacă te gândeai să reduci consumul de carne roşie pentru a avea un control mai bun asupra caloriilor, iată încă un motiv în plus s-o faci: un nou studiu sugerează că fierul din carnea roşie ar putea interfera cu hormonii majori implicaţi în echilibrul alimentar (grelina - hormonul foamei şi leptina - hormonul saţietăţii), astfel că metabolismul este încetinit şi are nevoie din nou de hrană.

Descoperă pe clicksanatate.ro şi alte motive pentru care continui să te îngraşi

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite