Timpul chiar vindecă rănile: cât de greu depăşim o decepţie în dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o despărţire, există o perioadă în care trăim şi retrăim clipele petrecute împreună cu fostul partener, cu stări care variază de la furie, negare şi până la tristeţe. În funcţie de sentimentele investite în relaţie, fiecare are nevoie de o perioadă de „vindecare“.

Durează în jur de 11 săptămâni până când putem merge mai departe după o despărţire, potrivit unui studiu publicat în Revista de Pishologie Pozitivă şi citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

Cercetătorii Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco, de la Universitatea Monmouth, din New Jersey, au intervievat 155 de persoane care trecuseră printr-o despărţire în ultimele şase luni anterioare studiului.

Durează aproape trei luni până când începem să ne simţim mai bine după o despărţire şi să vedem aspectele sale pozitive, au concluzionat specialiştii. 71% din participanţii la studiu au simţit că încep să se „vindece“ după 11 săptămâni. Perioada este mai scurtă decât cea vehiculată anterior, de şase luni.

Lucrurile se complică dacă vorbim despre o căsnicie destrămată. În acest caz, partenerilor le ia, în medie, 18 luni să depăşească decepţia în dragoste. Explicaţia: căsătoria este un angajament mai serios, care presupune o implicare emoţională mai mare decât o relaţie neoficializată.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite