Ţi-a pierit cheful de sex? Cum se rezolvă „blocajele“ din dormitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citeşte cărţi erotice şi nu evita scenele deocheate din filme. Acest lucru te va ajuta să-ţi dezvolţi sexualitatea. FOTO Arhivă Adevărul
Citeşte cărţi erotice şi nu evita scenele deocheate din filme. Acest lucru te va ajuta să-ţi dezvolţi sexualitatea. FOTO Arhivă Adevărul

Stresul de la serviciu, problemele din relaţie, existenţa unui copil şi monotonia contribuie la diminuarea apetitului sexual. Totuşi, există modalităţi prin care puteţi reaprinde flacăra pasiunii.

Uneori ajungem să privim sexul ca pe o corvoadă sau obligaţie, nu ceva ce facem din plăcere, dar nu trebuie să ne panicăm. Fiecare ajunge să se confrunte cu astfel de momente în viaţă, explică sexologul britanic Tracey Cox. Aceasta expune motivele din cauza cărora am putea avea un libidoul scăzut, dar şi modalităţi prin care se pot rezolva „blocajele“ din dormitor.

Motive fizice pentru lipsa apetitului sexual:

1. Partenerul nu este cel mai bun la pat. O tehnică slabă face dorinţa să dispară

2. Epuizare şi stres

3. Sănătate şubredă sau o boală cronică

4. O reacţie adversă la medicamente

5. Consumul de droguri sau alcool

6. Depresie

7. Dezechilibru hormonal 

8. Menopauza, menstruaţia sau sarcina

9. Operaţii precum histerectomie (operaţie de extirpare a uterului), care a suprimat terminaţiile nervoase din zona genitală

10. Lipsa compatibilităţii cu partenerul

Motive emoţionale pentru lipsa apetitului sexual:

1. Probleme în relaţia de cuplu: frustrări, furie, resentimente, vină, tristeţe sau ruşine

2. Stimă de sine scăzută 

3. O părere proastă despre propriul aspect fizic

4. Lipsa unei educaţii sexuale

5. O experienţă sexuală traumatică din trecut

6. Un istoric sexual nesatisfăcător

7. Credinţe religioase puternice, potrivit cărora sexul este „un păcat” şi alte atitudini negative faţă de sexualitate

8. Probleme de comunicare

9. Lipsa încrederii în partener

10. Tensiunea survenită din cauza conflictelor nerezolvate

Cum faci să-ţi recapeţi pofta de sex:

Dormi suficient

Un somn cu probleme contribuie la reducerea cantităţii de testosteron, hormon masculin responsabil, în parte, de libidoul ambilor parteneri.

Fă singur „încălzirea”

Nu aştepta mereu ca partenerul să aibă iniţiativa în dormitor. 

Lasă-ţi imaginaţia să zburde 

Nu te simţi ruşinat din cauza fanteziilor tale, nici măcar atunci când, în ele, faci sex cu altcineva. Nu e nimic greşit în a-i fi infidel partenerului, cu condiţia ca „trădarea“ să se întâmple doar în imaginaţia ta.

Împacă şi capra, şi varza

Poate nu vrei să faci sex normal, dar oral? Dacă nu vrei să faci nici sex oral, găseşte o altă cale de a-ţi satisface partenerul. 

Concentrează-te pe sex, nu-l evita

Dacă eşti în permanenţă presată de partener să faceţi sex, acesta este ultimul subiect despre care vrei să vorbeşti sau să citeşti în ziare sau reviste. Nu evita, totuşi, să citeşti o carte erotică sau să priveşti o scenă nud. Acest lucru te va ajuta să-ţi stimulezi sexualitatea.

Autocunoaşte-te

Încearcă să-ţi dai seama ce preferi şi ce te face să te simţi bine în pat, dar şi în viaţa de zi cu zi. 

Fă din sex o prioritate

Nu lăsa stresul să-ţi distrugă pofta de sex. Încearcă să ai o viaţă sexuală regulată, în ciuda oboselii. Creează-ţi o rutină cu partenerul: vorbiţi, faceţi sex, apoi mâncaţi şi uitaţi-vă la un film.

Trebuie să ai iniţiativă

Multe persoane, în special femei, nu au orgasm în timpul sexului şi, din acest motiv, consideră partidele de amor destul de plictisitoare. Apetitul sexual nu are cum să fie altfel decât scăzut atunci când ajungem să credem că eforturile sunt zadarnice. Cu cât avem mai multă iniţiativă, cu atât cresc şi şansele de a experimenta orgasmul.  

Nu te relaxa

În loc să te relaxezi total, concentrează-te pe senzaţiile erotice. Încordează muşchii pelvieni pentru a grăbi declanşarea unui reflex orgasmic.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite