Opt alimente afrodisiace care stimulează apetitul sexual al bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există alimente care cresc garantat nivelul de testosteron, hormon responsabil cu apetitul sexual/FOTO Arhiva Adevărul
Există alimente care cresc garantat nivelul de testosteron, hormon responsabil cu apetitul sexual/FOTO Arhiva Adevărul

Pe măsură ce un bărbat înaintează în vârstă, nivelul de testosteron scade cu 1% în fiecare an. Dar asta nu înseamnă că libidoul lui va avea de suferit, pentru că există soluţii simple, naturale, pentru a compensa acest neajuns. Unele alimente au un efect afrodisiac puternic.

Potrivit Yourtango, există opt alimente care au un efect puternic, demonstrat ştiinţific, asupra apetitului sexual al bărbaţilor, deoarece cresc nivelul de testosteron, hormonul responsabil cu libidoul.

1. Varza de Bruxelles

Toate legumele înrudite cu varza au compuşi care blochează reacţia estrogenului. În plus, ele conţin multe fibre, minerale şi vitamine. Specialiştii recomandă consumarea oricărui tip de legume crucifere: varză, broccoli, kale, conopidă, varză de Bruxelles.

2. Carnea de vită

Carnea de vită conţine mult zinc, mineral esenţial pentru echilibrul hormonal şi pentru sistemul imunitar. Zincul creşte de asemenea nivelul de testosteron. În plus, carnea de vită este o bună sursă de proteine, fier şi complex de vitamine B.

3. Seminţele de in

Sunt un aliment foarte bun pentru a reduce riscul de boli cronice, au efect antioxidant şi anti-inflamator. Ele previn de asemenea diabetul, obezitatea, cancerul de prostată, bolile digestive şi cardiace. Seminţele de in pot fi incluse în orice salată sau în cereale, fiind o sursă bună de fibre şi grăsimi sănătoase.

4. Brânza cheddar

Conţine foarte multe proteine, zinc şi vitamina D. Creşte nivelul de testosteron, mai ales dacă este combinat consumul de brânză cheddar cu exerciţii fizice mai intense. Stimulează sistemul imunitar şi scade nivelul de cortizon, un hormon care afectează performanţa sexuală.

5. Scoicile

Sunt foarte bogate în zinc, o singură scoică asigură aproape 500% din doza zilnică recomandată. Prin urmare, consumarea scoicilor va avea un efect garantat asupra libidoului, deficitul de zinc fiind asociat clar cu un nivel scăzut de testosteron.

6. Heringul

Carnea de hering conţine multă vitamina D, care este esenţială pentru sănătatea oaselor şi pentru reglarea nivelului de testosteron. Consumul de hering este recomandat mai ales în lunile de iarnă, pentru a compensa lipsa expunerii la soare, metodă garantată care creşte nivelul de vitamina D din organism.

7. Avocado

Acest fruct conţine grăsimi sănătoase şi uleiul care îmbunătăţesc calitatea spermei şi cresc nivelul de testosteron. Avocado poate fi combinat cu alte alimente sănătoase, pentru a obţine o salată hrănitoare: ceapă, roşii, usturoi, sos de lămâie.

8. Rodiile

Rodia este un fruct cu efect antioxidant şi anticancerigen. De asemenea, este fructul cel mai bogat în zinc, având astfel un efect benefic pentru sănătatea prostatei.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri