Greşeala pe care o fac bărbaţii când folosesc prezervative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezervativul protejează de bolile cu transmitere sexuală şi de sarcinile nedorite, dar numai dacă este folosit corect. În aproape jumătate din cazuri, bărbaţii fac greşeli când folosesc această metodă de protecţie.

Prezervativul nu poate fi 100% sigur atâta vreme cât nu-l foloseşti corect, iar o mare parte dintre bărbaţi fac o greşeală care-i poate costa scump: îl pun târziu, la mult timp după penetrare. Un studiu publicat recent în revista de specialitate „Contraception“ arată că doar 59% din bărbaţi folosesc această metodă de protecţie pe durata întregii partide de sex, restul recurgând la el mai târziu.

Studiul la care au participat bărbaţi cu vârste între 18 şi 44 de ani arată că 35% din bărbaţi îşi pun prezervativul după ce contactul sexual a avut loc, iar 6% îl scot înainte de a termina partida de sex. În acest fel, nu sunteţi protejaţi deloc împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi nici a sarcinilor nedorite, atrag atenţia medicii. Câteva secunde de contact sexual neprotejat sunt suficiente pentru a contracta o boală.

Greşeala este mai frecventă în cuplurile care folosesc şi o altă metodă de contracepţie (cum ar fi pilulele contraceptive), pentru că nu au suficientă încredere în partener şi vor să se protejeze şi împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Este o decizie înţeleaptă, spun specialiştii, dar numai dacă cele două metode de protecţie sunt folosite corect. În caz contrar, prezervativul este inutil.

„Femeile care iau pilule contraceptive sau folosesc alte metode de contracepţie hormonale ar trebui să folosească întotdeauna prezervativul cu partenerii noi, cu partenerii pe care îi bănuiesc de infidelitate şi cu cei care nu şi-au făcut analize de când au început să facă sex“, recomandă dr. Debby Herbenick, profesor de educaţie sexuală şi coautor al studiului efectuat de Institutul Kinsey, din SUA.

Citeşte şi:

GRAFIC Cum găseşti prezervativul care să ţi se potrivească mănuşă?

FOTO Cum se montează prezervativul care nu diminuează senzaţia de plăcere şi de ce este recomandat cuplurilor stabile

Prezervativele viitorului: ultrafine, extrem de rezistente, „o a doua piele“

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite