De ce scade pofta de sex în timpul iernii şi ce să faci ca să-ţi creşti libidoul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflictele nerezolvate şi stările depresive „omoară“ pofta de sex a partenerilor FOTO: Shutterstock
Conflictele nerezolvate şi stările depresive „omoară“ pofta de sex a partenerilor FOTO: Shutterstock

Din cauza efectului de hibernare care apare iarna, metabolismul se leneveşte şi foarte multe cupluri îşi pierd dorinţa sexuală. Dacă tu sau partenerul tău vă aflaţi în această situaţie, activitatea fizică regulată şi consumul de nuci pot fi două dintre remediile cu ajutorul cărora vă veţi recăpăta libidoul.

Iarna, oamenii au îşi schimbă obiceiurile de consum (aleg alimente bogate în grăsimi) şi stilul de viaţă. Rezultatele unui studiu desfăşurat de cercetătorii din cadrul Universităţii din Tasmania arată că oamenii experimentează, de asemenea, un efect de „hibernare“ în sezonul rece, proces care încetineşte matabolismul şi, prin urmare, inhibă apetitul sexual. 

Pentru a evita acest lucru, editorii site-ului skymetweather.com au realizat un ghid ce cuprinde cinci sfaturi utile de care amorezii trebuie să ţină cont, în sezonul rece de iarnă, pentru a-şi creşte libidoul.

Scapă de stările depresive

Pe lângă somnul insuficient care afectează nivelul testosteronului, stările depresive generate de temperaturile scăzute din termometru anulează dorinţa sexuală. Cu alte cuvinte, din cauza tulburărilor afective sezoniere, care conduc la scăderea cantităţii de vitamină D în corp, dorinţa femeilor şi bărbaţiilor pentru sex se diminuează considerabil. Cu cât severitatea depresiei este mai mare, cu atât mai mult are de suferit libidoul. Soluţia în acest caz o reprezintă plimbările în aer liber şi expunerea pielii la soare.

Ai grijă ce mănânci

În sezonul rece, cei mai mulţi au tendinţa să se îndoape cu alimente bogate în grăsimi care „omoară“ apetitul sexual. Alimentele crude, conservele şi mâncărurile cu proteine şi zahăr reduc nivelul libidoului în cazurile ambelor sexe. Pentru echilibrarea balenţei hormonale, specialiştii recomandă consumul de legume rădăcinose, cereale integrale, legume cu frunze verzi, fasole neagră, nuci şi alge marine.

Fă exerciţii

Studiile au arătat că 30 de minute de exerciţii fizice pe zi cresc dozele de energie din organism şi încurajează pornile sexuale. În plus, activitatea fizică regulată asigură reglarea metabolismului, combate insomniile şi reduce stresul.

Ai grijă la temperatură

Temperaturile plăcute influenţează pozitiv nivelul hormonal. Cu cât corpul unuia dintre parteneri are o temperatură constantă, cu atât persoana în cauză este mai sensibilă şi dispusă la jocuri erotice. Consilierul în relaţii sexuale Ian Kerner argumentează explicând că valorile din termometru influenţează şi libidoul feminin. „Şansele ca o femeie să aibă orgasm cresc cu 30% atunci când acesta nu are picioarele reci“, explică Kerner.

Creează o atmosferă „de vară“

Specialiştii sunt de părere că cei care vor să-şi crească interesul pentru sex iarna pot să-şi redecoreze dormitorul, prin achiziţionarea unor corpuri de iluminat speciale, cu bec albastru. Lumina albastră emisă de lampile fluorescente compacte aproape că mimează lumina din miezul zilelor de vară, fenomen ce modifică ritmul cardiac şi creşte nivelul hormonal.

Citeşte şi:

Libido scăzut? Bea zilnic suc de rodie! 

În căutarea libidoului pierdut 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite