Cum îl ajuţi să treacă peste criza de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dă-i timp să se obişnuiască cu schimbările pe care le resimte şi spune-i că împreună veţi trece peste greutăţi
Dă-i timp să se obişnuiască cu schimbările pe care le resimte şi spune-i că împreună veţi trece peste greutăţi

Vrând-nevrând, majoritatea cuplurilor ajung şi în momente de criză. Te îngrijorează faptul ca partenerul tău pare o cu totul altă persoană? Îi dăm câteva sfaturi să treci cu bine peste această perioadă.

Criza vârstei mijlocii nu se întâmplă pur şi simplu. Aceasta se declanşează, fără excepii, într-o relaţie de lungă durată. Cu toţii avem aşteptări, vrem să fim fericiţi, să devenim indivizi de succes, cu o situaţie materială bună, deci într-un cuvânt, împliniţi. Când te loveşti de anumite situaţii tensionate sau când rutina îşi face simţită prezenţa în cuplu, totul poate părea pierdut, iar în cazul bărbaţilor, acest tip de criză de identitate tinde să acapareze tot. Iată ce trebuie să ştii şi să faci tu în acest context.

Încearcă să înţelegi prin ce trece

Este important să ştii ce ai în ogradă, decât să te prefaci că totul este schimbat. Abţine-te de la comentarii acide, şi nu încerca să tratezi cu simplitate acest moment. Vorbeşte cu el, dar nu-l pune la colţ. Încearcă să vezi ce simte, de ce este deprimat şi în ce măsură eşti responsabilă pentru aceste lucruri. Dă-i timp să se obişnuiască cu schimbările pe care le resimte şi spune-i că împreună veţi trece peste greutăţi.

Alte sfaturi utile găseşti  pe clickpentrufemei.ro.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite