Care sunt perversiunile sexuale considerate normale de majoritate şi condamnate de psihiatri: ce este froteurismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anumite fetişuri sexuale considerate anormale de psihiatri sunt destul de comune şi normale pentru mare parte din oameni, s-a descoperit în urma unui studiu recent, în cadrul căruia s-au dezvăluit şi care sunt acestea.

În cadrul celei de-a cincea ediţie a Manualului de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mentale, experţii au împărţit interesele sexuale în două categorii: normale şi anormale. Aproximativ 1.040 de persoane au fost interogate în legătură cu propriile comportamente sexuale, dar întrebate şi ce fetişuri li se par fireşti şi care nu. Studiul, publicat în Jurnalul de Cercetări Sexuale, a scos la iveală opt tipuri anormale de comportament, patru dintre acestea fiind catalogate drept rare sau neobişnuite după analizarea răspunsurilor participanţilor. 

Pe de altă parte, celelalte patru nu sunt privite cu ochi răi de majoritatea oamenilor, fiind, de fapt, destul de comune. „Unele interese parafilice, care implică obiecte şi activităţi prin care se provoacă suferinţă şi umilire altuia sau propriei persoane, sunt mult mai des întâlnite decât ne-am aştepta. Şi nu numai la nivel de fantezie, ci şi în comportamente”, a declarat profesorul Christian Joyal, co-autor al studiului. 

Din participanţi, 35% au declarat că sunt interesaţi de voaiorism, (n.r. obţinerea plăcerii din privirea nudurilor sau actelor sexuale ale altora), 26% de fetişism, alţi 26% de froteurism, care se traduce prin obţinerea plăcerii sexuale prin frecarea zonei pelviene de o altă persoană, fără voia acesteia, şi 19% de masochism.

O altă observaţie interesantă este faptul că între gradul de atracţie pentru fetişism şi masochism al femeilor şi bărbaţilor nu existe diferenţe semnificative. Mai mult, masochismul este asociat cu o mai mare satisfacţie sexuală.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite