Care este cea mai periculoasă poziţie sexuală pentru bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poziţia „femeia deasupra” este cauza a peste 29% din fracturile peniene. FOTO elitedaily.com
Poziţia „femeia deasupra” este cauza a peste 29% din fracturile peniene. FOTO elitedaily.com

Ritmul alert al sexului poate fi foarte plăcut, dar în acelaşi timp foarte periculos, mai ales în anumite poziţii. Cercetătorii brazilieni au determinat cea mai periculoasă poziţie sexuală pentru bărbaţi, „vinovată” de majoritatea cazurilor de fracturi de penis.

Poziţia „femeia deasupra" a fost responsabilă de jumătate din cazurile de fracturi ale penisului tratate în trei spitale, potrivit unor cercetători din Brazilia, scrie „Mediafax”.

Pericolul vine din faptul că femeia controlează penisul cu întreaga ei greutate corporală, nefiind posibil ca ea să întrerupă această mişcare, pentru că, în cazul unei „penetrări greşite", vătămarea şi durerea sunt minore în cazul femeii, dar puternice în cazul bărbatului. Rezultatele oamenilor de ştiinţă arată că această poziţie sexuală este cauza a peste 29% din fracturile peniene. Pe de altă parte, poziţia misionarului a fost desemnată cea mai sigură.

Studiul a fost desfăşurat pe o perioadă de 13 ani, iar în cadrul acestuia au fost analizate dosarele a 44 de bărbaţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale în trei spitale din oraşul Campinas, Brazilia, în cazul cărora exista suspiciunea de fractură de penis. Doctorii au confirmat 42 din aceste cazuri. 

Potrivit cercetării, 28 de fracturi s-au produs în timpul unui act heterosexual, patru în timpul unui act sexual între persoane de acelaşi sex, şase în timpul unei stimulări manuale realizate de partener, iar în patru cazuri circumstanţele au rămas neclare.

Jumătate dintre pacienţi au declarat că senzaţia de durere a apărut după accident şi că iniţial au auzit un zgomot asemănător producerii unei fisuri. Majoritatea a beneficiat de ajutor medical la cinci-şase ore după accident.

„Studiul nostru susţine faptul că actele sexuale care implică poziţia «femeia deasupra» prezintă cele mai mari probabilităţi de a provoca fracturi ale penisului", se arată în cercetarea citată, potrivit „Mediafax”. „În momentul în care bărbatul controlează mişcarea, există mai multe probabilităţi ca acesta să oprească penetrarea înainte de un posibil astfel de incident", au completat cercetătorii.

Citeşte şi:

Care sunt poziţiile sexuale preferate ale femeilor şi de ce depind acestea

5 poziţii sexuale pe care bărbaţii le urăsc

Ce se întâmplă când oameni obişnuiţi încearcă poziţii sexuale bizare în public

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite