Un european din zece suferă de depresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20% dintre angajații europeni a fost diagnosticat cu depresie la un moment dat în viață
20% dintre angajații europeni a fost diagnosticat cu depresie la un moment dat în viață

Numărul cazurilor de depresie a crescut simțitor în ultimii doi ani. Potrivit unui sondaj realizat pe 7.000 de angajați din șapte țări, 10% dintre europeni și-au luat concediu din cauza depresiei, informează BBC.

Studiul, care a fost realizat în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Turcia, Spania și Franța, a arătat că 20% dintre angajați au fost diagnosticați cu depresie la un moment dat în viață.

Afecțiunea  „costă"  zeci de miliarde de euro anual

Cei mai deprimați angajați sunt cei englezi (26%), iar cei mai puțin afectați sunt italienii (12%). Cu toate acestea, când vine vorba despre despresie, cele mai multe zilele libere le au germanii (61%), danezii (60%) și britanicii (58%), la polul opus situându-se turcii (25%). Europenii își iau, în medie, 36 de zile de concediu atunci când se confruntă cu un episod depresiv. În Marea Britanie, depresivii stau acasă 41 de zile, în timp ce în Italia - 23 de zile.
Cercetătorii spun că, anual, depresia „costă" Europa zeci de miliarde de euro. În anul 2010, de exemplu, costul ajunsese la aproximativ 92 de miliarde de euro, cifră influențată mai ales de productivitatea scăzută în rândul angajaților deprimați.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite