Tratamentele faciale cu melci vii, următorul pas în cosmetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melcii vii sunt folosiţi pentru diferite tratamente faciale, datorită mucusului plin de colagen
Melcii vii sunt folosiţi pentru diferite tratamente faciale, datorită mucusului plin de colagen

Excentricităţile din industria frumuseţii şochează tot mai puţin, mai puţin când vine vorba de animale vii. Melcii vii şi nevătămaţi folosiţi în tratamentele faciale vor fi tot mai prezenţi, de vreme ce mucusul acestora va fi folosit în tot mai multe produse cosmetice.

Francezii îi apreciază mai mult în farfuri, cu verdeţuri, unt şi usturoi. Asta până când un crescător de melci a început să promoveze beneficiile moluştelor vii, şi nu gătite.

Louis-Marie Guedon spune că mucusul secretat de melci este plin de colagen, acid glicolic, antibiotic şi alte componente care regenerează celulele pielii şi vindecă.
Guedon vorbeşte despre o viitoare revoluţie în industria produselor cosmetice, bazată pe proprietăţile acestor vietăţi.

Fermierul este ocupat acum să transforme inovaţia într-o industrie naţională franceză, încercând să producă 15 tone de extracţii de mucus de melc la anul.
„Producem deja de trei ani, dar manual”, a spus Guedon, care se ocupă cu creşterea melcilor de 25 de ani.

Acesta asigură deja trei laboratoarea cosmetice, dar şi o companie pariziană care amestecă ingredientele pentru nume mari din industria frumuseţii. Guedon vorbeşte despre un client care a comandat deja trei tone de substanţe vâscoase.

25 de milioane de melci mici vinde pe an în Franţa, iar în afară pleacă 650.000 de melci de grădină cunoscuţi drept Helix Aspersa Minima şi Helix Aspersa Maxima.

Deşi Guedon preferă să nu oferea prea multe detalii despre procesul de extragere a substanţelor, spune că se foloseşte de un sistem creat de un inginer independent, care presupune introducerea melcilor în două containere. După ce este extras mucusul, filtrele purifică produsul, care este refrigerat după. Este folosită sare, dar melcii nu sunt omorâţi.

Deşi „Daily Mail” scrie că acest trend există deja în Asia şi în sudul Americii, dar că în Europa nu s-a „prins nimic încă”, în România există produse pe bază de extract de melc de mai mult timp. Branduri româneşti creează creme de faţă, cu diferite proprietăţi, folosindu-se de beneficiile extractului de melc.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri