TOP 10  joburi pentru persoanele introvertite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform statisticilor, jumătate din populaţie este introvertită. Cu toate astea, mecanismul lumii în care trăim este creat pentru persoanele extrovertite. Business Insider, împreună cu PayScale, a realizat totuşi un top al locurilor de muncă perfecte pentru persoanele introvertite.

Social Media Manager

Introvertiţii nu displac oamenii, ci doar sunt obosiţi de prezenţa lor continuă. Dar cum managerii de social media sunt specializaţi în interacţiunea virtuală, acesta poate fi locul de muncă perfect pentru persoanele introvertite.

Mecanic de motoare de mici dimensiuni

Este greu să socializezi când eşti atent la buna funcţionare a unui motor. De aceea, a fi avea grijă de motoare de mici dimensiuni este un loc de muncă ideal pentru persoanele introvertite, interacţiunea cu alţi oameni fiind foarte mică.

Pădurar

Pădurarii îşi petrec vremea comunicând cu natura, în loc să comunice cu oamenii. Aşadar, este o opţiune excelentă pentru introvertiţii care nu vor totuşi să se izoleze între patru pereţi.

Arhivist, curator sau tehnician la muzeu

Dacă prefer să-ţi petreci serile într-un muzeu sau o bibliotecă, s-ar putea să fii introvertit. De asemenea, s-ar putea ca jobul ideal pentru tine să fie acela de arhivist, curator sau tehnician la muzeu. Nu vei intra în contact cu vizitatorii muzeului şi este posibil ca şi ceilalţi colegi ai tăi să fie la fel de introvertiţi, astfel că nu vor căuta prea multă interacţiune.

Dezvoltator web

Internetul este visul oricărei persoane introvertite. Un loc virtual unde comunicarea are loc pe chat şi nu personal. Aşadar, singurele momente în care trebuie să interacţionezi cu clientul este când îţi prezintă proiectul şi când îl predai.

Pictor, sculptor, designer grafic

Unii artişti sunt băgăreţi, zgomotoşi, se mândresc mult şi sunt nerăbdători să îşi prezinte creaţiile în faţa unei mulţimi. Alţii, însă, sunt liniştiţi, singuratici, preferând să stea ore bune în studio decât să susţină un discurs în faţa unor fani. Pentru această a doua categorie de oameni, jobul de pictor, sculptor sau designer grafic pare a fi o alegere ideală.

Creator de jocuri video

Jucătorii înrăiţi petrec mai mult timp interacţionând cu prietenii şi duşmanii virtuali decât cu cei din lumea reală. Creatorii de astfel de jocuri care ţin oamenii legaţi da calculator sunt şi mai dependenţi de acesta, interacţionând foarte puţin cu alţi oameni. Aşadar, este locul de muncă perfect pentru un introvertit care se pricepe la asta.

Bucătar privat

Bucătarii privaţi se pun la dispoziţia anumitor clienţi care apelează şa serviciile lor doar pentru anumite evenimente. Astfel, deşi ajung să gătească pentru foarte mulţi oameni, aceştia ajung să intre în contact cu foarte puţine persoane. Aşadar, pentru o persoană introvertită, cu talent culinar, aceasta poate fi o carieră bănoasă şi care oferă şi satisfacţie profesională.

Statistician

Statisticienii lasă numerele să vorbească pentru ei. Îşi petrec zilele între foi şi calcule, lucru care face acest loc de muncă să fie perefect pentru persoanele introvertite. 

Geolog petrolier

Pe lângă faptul că este un loc de muncă foarte bine plătit, acesta presupune şi zile întregi petrecute analizând date şi creînd proiecte inginereşti foarte mari. Asta face ca postul de geolog petrolier să fie perfect pentru o persoană introvertită care are şi studiile necesare pentru acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite